Lažni Šapo, budale na društvenim mrežama i Cici koji veruje

Skener 20. jan 20239:21 1 komentar
Sport klub

Nisam jednostavno mogao da ne pogledam finiš meča Marija i Kokinakisa, pa makar to značilo da propuštam jednu finu za..banciju koju su nam organizatori priredili: da odemo na tzv. „zipline“, ne znam tačno prevod, ali nešto poput lijane/žičare koja te vodi preko reke Jare.

Kažu da je uzbudljivo, ali kada zaspiš u pet i treba da se probudiš u osam, dosta uzbudljivije zvuči da odspavaš dva dodatna sata. Tako sam i učinio, a za razliku od prethodnih dana, sunce me probudilo i to je bilo kao da sam imao još dva-tri sata sna.

Sport klub

Šetnja kompleksom, i ljudi znatno raspoloženiji, a prva izvidnica bili su tereni u zadnjem delu kompleksa, oni na kojima se trenira. Teniseri su dobijali više pažnji nego teniserke, a na treningu Karolin Garsije, koja je među favoritima u Melburnu, bilo je svega dvadesetak ljudi.

Sport klub

Pročitajte i:

Nešto više tamo gde je udarala Arina Sabaljenka. „Otkud to da ona trenira sa Šapovalovom?“, upitali smo se Jela i ja, samo da bismo prišli i utvrdili da je to zapravo sparing partner Beloruskinje. Jesmo mi malo umorni, ali čovek stvarno liči na Šapovalova (prva fotografija gore).

Kanađanin je u žutoj majici trenirao nešto kasnije, a najviše naroda okupilo se oko terena na kojem je Aleks de Minor upravo vežbao servis kada smo mi stigli. Neverovatno je koliko je Australijanac sitan uživo, nikada čovek ne bi rekao da je sportista. E, zato je tenis tehnika, jer on i te kako ume da raspali loptu.

Gledali smo sve pomalo, ali glavna meta bio nam je Grigor Dimitrov, naredni protivnik Novaka Đokovića. Njegov novi/stari trener je Dani Valverdu, sa kojim imam odličan odnos i koji je obično spreman da prozbori koju reč. Ne i sada, razočarao me je uz ruku na ramenu.

„Ne bih ovoga puta da dajem izjavu, ne bih o tom meču. Dogovor je sa Grigorom da idemo ispod radara… Može posle meča“.

Sport klub

I dok Novak nije trenirao zbog povrede, kao što je i najavio, Dimitrov je proveo četrdesetak minuta na jednom od spoljnih terena, pred oko pedeset ljudi. Po suncu nije previše zapinjao, sitne vežbe preciznosti, malo prebacivanja i – fajront.

Po povratku u pres-centar, sreli smo Jelenu Dokić, pozdravili se i dali joj podršku posle umobolne objave koju je podelila danas. „Sad kad počinje Australijan open, hoće li Jelena Dokić ponovo da se ubija, kao i svake godine“. To, uz smajli. Internet, pre svega njegova anonimnost, omogućili su mnogima da budu bezosećajni i surovi, tj. da se pokažu kao takvi, što im u stvarnom životu nije dozvoljeno okolnostima. Ima i još nešto – mnogi čak ne i iz loše namere, nego jednostavno nisu svesni da reči onlajn mogu da bole i kao reči uživo – krajnje je vreme da se to razume.

Za razliku od drame u četvrtak, dnevni program u petak protekao je bez mnogo uzbuđenja. Jeste da je Siner preokrenuo prvi put u karijeri od 0-2 u setovima, ali je Fučoviću u poslednja tri seta prepustio ukupno tri gema.

Ispala je prošlogodišnja vicešampionka Danijel Kolins, ali pobeda Ribakine – pogotovo kada onako servira – nije iznenađenje. Ako nastavi tako, može da naškodi i Igi Švjontek, koja je izgubila samo gem protiv Bukse.

Stefanos Cicipas
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Jedan čovek, ipak, deluje mnogo dobro na terenu i, posle duže vremena, deluje srećno van njega i sa jasnim planom. U pitanju je Stefanos Cicipas, čiji če meč sa Sinerom u osmini finala biti poslastica. Izgleda da se rad sa Markom Filipusisom isplaćuje, u Australiji je već dvaput igrao polufinale i možda je sad vreme za korak ili dva napred.

„Naravno da sam jedan od favorita, osećam to u svojoj igri poslednjih nekoliko dana. Nadam se da sam na putu ka nečemu dobrom“.

A ja sam na putu ka još tenisa, možda čak i male šetnje gradom.

Veliki pozdrav iz Melburna,

Saša

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare