Mitar i ludi Srbi i u Torinu, plus Novakov dan posle ludila

ATP 15. nov. 202112:02 > 13:21
Podeli:
Sport klub

„Eksplozija radosti u pres-sobi u Torinu. Ne zbog Aleksandera Zvereva, koji je upravo osvojio prvi set protiv Matea Beretinija, već zbog drugog gola Srbije protiv Portugala“. Jezgrovito je kolega iz franuskog Ekipa opisao naše nedeljno veče, parola „fuck, crazy Serbs again“.

Iz Torina:

Trudili smo se da budemo pristojni i uglavnom smo uspevali, ali možda su se zato i više uplašili kada je Aleksandar Mitrović svima nama napumpao adrenalin do daske. Ne znam više ni šta smo tačno urlali, a Viško nije snimio. Čovek nije snimio, iako je svaku našu polušansu prethodno snimao u nadi da ćemo dati gol. I sada nije kliknuo.

„Spuštam sinoć glavu na jastuk srećan, podignem se i: ‘Je..m mu mater’“, žali i Viško što nije usnimio Koleta, sebe, mene i našeg druga Tonija kako ludujemo (Go je radi prenos).

Nekima smo bili zabavni, kao kolegi Janiku iz Nemačke, kao i jednoj Italijanki, koja je rekla da je „simpatično što smo toliko ludi“. Bila je i poneka žalba, kao i uvek, pa su nam Marko i Angelo – tandem iz organizacije – skrenuli pažnju da se ubuduće to ne dešava. „Nema zbog čega više, sve u redu“.

Sport klub

U redu, razumem da ljudi rade i da ne treba vikati, ali svačega sam se i ja naslušao u pres-sobama, pa mi na pamet nikada nije palo da kao idem i žalim se organizatoru. Pri tom, sve je trajalo tridesetak sekundi.

Pogledali smo, kao i svi vi, snimak Mitrovićevog gola još sto puta, a Mitar je stigao da odgovori i Koletu i Višku na čestitke. Ne pomerio se s mesta (i Munje i Kengur u istom tekstu, položio sam), pet-deset minuta pre gola sam rekao: „Bila bi poetska pravda da ga Mitar metne za pobedu“. I bi tako.

Prilično sam siguran da znam koji će uskoro biti najgledaniji snimak na našem jutjub kanalu. Ovaj:

Kasno smo zaspali, a rano se probudili, pošto danas igra Novak Đoković. Videli ste, i on je burno propratio uspeh fudbalera, ali smo i mi i on bili orni za nove radne obaveze.

Pred duel sa Kasperom Rudom (od 14.00 na Sport klubu 1), Novak se zagrevao sa Janikom Sinerom. Mladi Italijan je u ulozi rezerve, a s obzirom na povredu Beretinija, možda i dobije šansu da zaigra.

Prvi redovi tribina bili su popunjeni, telefoni izvađeni i olovke spremne. Novak je prošao uobičajenu rutinu – udarci s osnovne linije, dva-tri šablona, malo mreža, pa servis za kraj.

Na izlasku s terena je dobio glasan aplauz, a malo se i zadržao da potpiše koju loptu.

Napolju je kiša, tako će biti celoga dana, pa sumnjam da ćemo napuštati dvoranu, osim za klopu. Moram da vam ispričam još jednu priču u vezi s Italijanima i razlici u odnosu na Engleze.

Na poluvremenu tekme sam nam išao po hranu, ali sam zaboravio Koletov kupon. Naravno da su mi dali klopu i za njega, samo da posle donesemo kupon. U Londonu tako nešto – teorije nema. To su razlike u mentalitetu, a Italijani su svakako bliži nama.

Viško analizira beleške pred meč, vredno povlači, baš je o tome i pisao u svom poglavlju moje knjige „Sportsko novinarstvo“, a izbunario mi je i jedan interesantan podatak: Đoković je dosad 13 puta učestvovao na završnim turnirima, a preostala sedmorica do ove godine imaju ukupno deset učešća.

Novak je veteran, ali i dalje favorit – mislim da se dodatno napalio gledajući fudbalere i da nas čeka ubedljiva pobeda nad Rudom.

Komentari

Vaš komentar