Nik, Endi, Bjanka… Ko može da napravi ršum prvih dana W?

Skener 23. jun 202220:30 > 21:50 5 komentara
Guliver Images

U petak od 11.00 po srednjoevropskom vremenu na programu je žreb za Vimbldon, treći grend slem turnir u sezoni. Koji su to teniseri i teniserke koji mogu da nam donesu dramu i iznenađenja prvih dana, tj. ko su oni koje nosioci ne žele da vide preko puta mreže?

Nik Kirjos – za sebe je rekao da je u top 10 tenisera na travi. Ruku na srce, nije mnogo pogrešio, pogotovo kada je motivisan kao što to sada deluje. Povukao se iz Majorke posle pobede nad Đereom, ali to je više bila predostrožnost. Australijanac je još 2014. godine igrao četvrtfinale Vimbldona, a 2019. je u tesnom meču drugog kola izgubio u četiri seta od Nadala. Ne plaši se Kirjos velike pozornice, naprotiv, i zato će oni najbolji želeti da ga izbegnu.

Maksim Kresi – posle dobrog starta sezone, u poslednja tri meseca mučio se sa samopouzdanjem, ali na travi opet pronalazi formu. To je i očekivano, jer je njegov servis-volej stil igre kao stvoren za tu podlogu. Naročito će biti nezgodan u prve dve runde, dok su tereni još brži, a mnogi teniseri još traže sigurnost pri kretanju. Karenjo Busta se nije dobro proveo u prvom kolu protiv Kresija na US openu.

Endi Mari – dvostrukog vimbldonskog šampiona opet je poterao maler zbog kojeg je otkazao Kvins, ali je u Surbitonu odigrao četiri meča, da bi u Štutgartu došao do finala, uz pobede Bublikom, Cicipasom i Kirjosom. Endi je kao kod kuće na Centralnom stadionu, publika će biti „luda“ od prvog poena, tako da niko ne želi da vidi Endija.

Džek Drejper
Hongbo Chen/Guliver Images

Džek Drejper – 20-godišnji Britanac prošle sezone je bio jedan od dvojice tenisera koji su Đokoviću uzeli set. Tada je delovao kao sirova celina od dobrog materijala. Sada se levoruki Drejper malo ispolirao – igra ravno i agresivno, loptu hvata rano i odlično servira. Ne baš idealan profil za prvo ili drugo kolo.

Oskar Ote igra tenis života, igrao je polufinala u Štutgartu i u Haleu, a Tim van Rijthoven senzacionalnom titulom u Hertogenbošu zavredeo je specijalnu pozivnicu. Oni bi mogli da budu akteri drame prvih dana, ali malo je verovatno da mogu da iznenade one iz samog vrha.

Tu su i dežurni krivci koji vole travu – Adrijan Manarino i Denis Kudla, dobre partije prethodnih sedmica pružali su i Emil Rusuvuori i Benjamin Bonzi, a ni Aleksander Bublik i Sem Kveri na travi nisu rado viđeni s druge strane mreže.

Bjanka Andresku
Mathias Schulz/Guliver Images

Bjanka Andresku – vratila se na teren sa obnovljenom željom i to se vidi. Ima igru za travu jer može rano da hvata loptu i da menja smer, što se i vidi na mečevima poslednjih nedelja.

Serena Vilijams – koliko god da nije igrala godinu dana, a ni pre toga nije mnogo, faktor straha koji Serena usađuje nikada se ne sme zanemariti. Apsolutno nijedna od preostalih 127 rivalki ne želi da vidi Serenu s druge strane mreže.

Dona Vekić – na putu je povratka i nakupila je mečeva u tri sedmice pred Vimbldon. Igrala je tri finala na travi u karijeri i osminu finala Vimbldona 2018.

Karolin Garsija – glava joj nikada nije bila jača strana, ali ako je krene servis, na travi niko ne želi da igra s njom jer se poeni veoma brzo završavaju.

Viktorija Golubić – prošlogodišnja četvrtfinalistkinja – devojka čija je majka Beograđanka, a otac iz okolone Zagreba – ima dobre ruke, divan slajs i osećaj za igru. Donosi nešto drugačije na šta suparnice nisu navikle, što dodatno dolazi do izražaja na startu slemova.

Po vašem mišljenju, ko bi mogao da bude nezgodan u prva dva kola Vimbldona?

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare