Novakov draži trening, „Stefan postao hit“, tu je i JJ

Skener 4. jul 202217:05 > 20:13 4 komentara
Novak Đoković
Sport klub

„Postao je hit ovde“, rekao nam je Novak Đoković o sinu Stefanu, koji koristi svaku priliku da bude s tatom na terenu. Nije želeo ni da ide ni kada su se pojavili sledeći koji su imali zakazani termin, pa ni kada je sudija Novak odsvirao kraj.

Ozmo na travi:

Pošto smo u nedelju zaglavili na terenima 16 sati, rešili smo da jutarnji studio i kviz odradimo iz lepe nam bašte. Kole nam je udesio lepo kadar i nadamo se da ste bili zadovoljni. Nama su značili sat-dva više kod kuće, još po sunčanom vremenu, da uhvatimo zalet za ostatak turnira.

Uleteli smo u gužvetinu, što se odrazilo na Cvijino mentalno stanje, pa je menjao pesme kao sumanut, na očaj tandema Višković-Kostić. Barem nije morao da gasi radio zbog autorskih prava, pošto smo s kvizom već završili.

Moram da priznam da mi se baš gledao meč Kirjosa i Nakašime, ali posao je zvao i otišli smo na Orangi park kako bismo posmatrali Novakov trening. Kolega Tumani iz Gardijana već danima je zadužen za Đokovića, tako da smo ga promovisali u počasnog srpskog reportera.

Jelena Jankovic Agnieszka Radwanska
Sport klub

„Aaaa, ne, Saša, nisam ovde zbog tog srpskog broja jedan“, zbunio me je komentarom u početku. Međutim, kako se dugo znamo i kako sam bio svestan da uskoro počinje turnir legendi, brzo sam pogodio na koga misli – na Jelenu Janković.

Nije prošlo ni deset minuta, kad eto ti JJ sa ćerkom u ruci. Nasmejana, proćaskali smo, a onda je slučajno naletela na Agnješku Radvanjsku, koja joj je dubl partnerka na turniru. „Hej, pa rekla sam tamo da me stave sa tobom ako si stigla!“, rekla je Jelena i odmah pohvalila Agu: „Kako si u takoj dobroj formi?“

Dok se Jelena polako snalazila u svemu – ipak dugo nije bila na mestu na kojem se nekada osećala kao kod kuće – Đokovićev trening je uveliko trajao. Na jednoj strani Novak, na drugoj Nenad Zimonjić i još jedan momak kojeg nismo prepoznali.

Nenad Zimonjić
Sport klub

„Dobar je ovaj mali, našli su mi dobrog sparing partnera da me zagreje“, našalio se Ziki posle u intervjuu. Već za dva meča sprema Novaka i kaže da je Đoković našpanovan i da diže formu.

Tako i deluje na terenu, prilično je ohrabrio meč sa Van Rajthovenom. Do Novaka je trenirala Ons Žaber, a nekih dvadesetak metara dalje i Janik Siner.

„Zi, slobodno ona tvoja brža, ravnija“, davao je Novak instrukcije Zimonjiću. Brža i ravnija, jasno je da se sprema za Sinera.

„Ne, neću govoriti sada, iza je Simone, on će pričati“, rekao mi je Daren Kejhil, koji inače uglavnom stane i daje dobre izjave, ali očigledno ne želi još previše da se nameće kao Sinerov trener. Simonea Vanjocija, drugog trenera, nismo dočekali, zagubio se u šumi juniora koji su defilovali Orangi parkom.

Stefan Djokovic
Sport klub

Završio je Novak sa zvaničnim delom treninga, Ivanišević je otišao teren dole da i on prebaci koju i spremi se za turnir legendi, a za Đokovića je počinjao draži deo dana: sa sinom Stefanom je otišao na teren na kojem je do nedavno trenirao Siner.

Navijači su stajali načičkani, fotografisali i snimali, a Stefan je uživao s tatom i s Petrom Jelenićem, Novakovim prijateljem iz detinjstva.

„Trenutno je zaljubljen u tenis. Bila je to potpuno njegova želja. Naravno da ću biti tu za njega, ali neću ga terati da bude na terenu. Za mene je bitno da imamo vezu oca i sina pre svega, kao i da uživa u životu, da se zabavlja“, rekao je Novak na konferenciji za medije i dodao:

„Koristim svaku priliku koju imam da igram sa njim jer je sad potpuno u tenisu. Sve oko tenisa, kako može da igra, da gleda, analizira stvari. Pričamo o tome. Sinoć kada sam ga vodio na spavanje, postavio mi je pitanje: koja je razlika između glave reketa, žica, zašto neko španuje sa manje napetosti, sva ta osnovna pitanja koje interesuju decu“.

Prebacivali su još dvadesetak minuta, a mi smo otišli da napravimo našu klasičnu novinarsku sačekušu. Šta ćeš, takav je posao.

– Nole, imaš li par minuta?

– Imam minut i po.

Brzinska i lagana izjava – malo o Stefanu, malo o Sineru: „Radili smo malo na specifičnostima sada, radićemo i na zagrevanju“.

Kako je počeo turnir legendi, mnogo smo poznatih faca videli – Žil Miler se ošišao na nulum tu je i Jirgen Melcer, ali i Martina Hingis, koja nije skidala naočare za sunce.

Idem da skucam nešto što ćete čitati u utorak ujutru, pa ću posle malo da gledam uživo tenis – nadam se da ću stići sve do Halep i Badose, osećam da će biti super meč.

Što bi rekao moj kolega Sveta – čujemo se još!

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare