Sviraćeš ti ponovo, Sem

Saša Ozmo 22. jan 202311:401 komentar
Samanta Stosur
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Toga njujorškoga septembarskog leta 2019, rešili smo da jedno veče iskuliramo i da ne zaginemo na Flašing Medouzu, već da odemo negde na pivo i da gledamo tenis na TV-u.

I, dok je Dijego Švarcman pružao solidan otpor Rafaelu Nadalu, za stolom do nas je pila pivo takođe jedna učesnica turnira.

Bar je bio sve samo ne fensi, a Samanta Stosur je pila pivo iz najveće krigle. Malo smo se premišljali, ali smo morali da bacimo komentar.

-Iz medija smo, ali ne brini.

Rekli smo uz osmeh i pravim tonom, pa je prihvatila zezanje.

-Ma, slikajte!

Uz izraz lica koji je govorio “boli me uvo”.

Sport klub

Pala je i fotka za uspomenu, osam godina posle večeri njenog života u istom tom Njujorku. Tada je samlela Serenu u finalu sa 6:2, 6:3 i držala je pehar u rukama pre nego što se iko opasuljio. Prva Australijanka sa slemom od vimbldonskog podviga Ivon Gulagong Koli 1980.

Karakterističnog imidža – sa naočarima i izvajanim mišićima – Stosur je bila broj jedan u dublu (osvojila četiri slema), dogurala do broja četiri u singlu i ukupno uzela devet titula.

U subotu je u miksu odigrala poslednji meč u profesionalnoj karijeri koja je počela davne 1999. godine. Na terenu je bilo suza i bilo joj je teško da pronađe reči, ali je na konferenciji za medije bila pribranija i spokojnija.

„Bilo je pomalo čudno. Na terenu sam posle meča bila emotivna. Ušla sam ovde, osećam se OK, ona me neko zagrli i proćaska, pa opet postanem emotivna. Bili su tu talasi različitih osećanja…“

Volim njen smisao za humor, pa evo jedna pričica za kraj. Naslov u novinama glasio je “Stosur on a roll”, što znači da je u dobroj seriji pobeda, ali roll istovremeno znači i zemička. Sem je uzela novine, stavila glavu na zemičku i tako se fotkala…

„Ona je šampion na terenu i van njega, retko je spojiti te dve stvari. Jedna od najljubaznijih, najfinijih i najskrominijih ljudi koje znam. I svi će vam reći isto, da je teško pronaći tako dobrog čoveka, a ona je jedan od tih retkih dragulja“, rekao je njen dubl partner Metju Ebden.

Sviraćeš ti ponovo, Sem. Možda kao trener.

Komentari

Vaš komentar