U flešu s Novakom

ATP 15. nov 202119:30 0 komentara
Novak Đoković
Sport klub

„Oooo, kakva ekipa“, dočekao nas je nasmejani Novak Đoković u fleš-zoni posle pobede nad Kasperom Rudom 7:6 (7-4), 6:2, uz pozdrave stisnutom pesnicom.

Iz Torina:

Fleš-zona je mesto na koje igrači dolaze kako bi dali izjave za televizije neposredno posle mečeva. U tamnoplavom kompletu šorts-duks, prošao je Novak dugim hodnikom i došao do postavljenih kulisa – panoa sa ispisanim imenom turnira i sponzorima, kako bi to bila pozadina dok daje intervjue.

„A gde vam je Viš“, šalio se Novak pre intervjua kako treba snimiti i podkast, apelovao da dovedemo Bakija, a rekao je i da ga zovemo ako nam je potreban stručni konsultant za fudbal.

Novak Đoković
Sport klub

„Morao sam da popijem nekoliko čajeva i sinoć i jutros, da malo povratim glas, jer sam se baš drao“, komentarisao je Novak uspeh fudbalera. Sudeći po snimku – verujemo mu.

„Sad sam jedini u timu iz Srbije, ali svi su navijali za Srbiju – da nisu, ne bi bili u mojoj sobi i ne bi smeli da prate meč, ha-ha. Nisam neko ko može mirno da prati nastupe naših sportista, emotivno pratim, uključen sam. Jesam se istrošio, malo sam kasnije zaspao i kraće spavao nego obično, ali napunilo me i energijom. Bio sam svež za meč“, dodao je Đoković, koji se nada da će i uživo pratiti Srbiju na Mundijalu u Kataru.

Bilo je prostora za neobaveznu priču, ali sudar sa Norvežaninom bio je komplikovaniji nego što smo očekivali. Barem sam ja očekivao ubedljivu pobedu. Mislim da bi tako i bilo da se Đoković nije okliznuo na brejk lopti u prvom gemu.

Rud je ispunio obećanje, izašao je na teren rasterećeno od početka, a servise brzine više od 200 km/h smeštao je na prava mesta. Ipak, Novak prvi lošiji gem Norvežanina koristi da vrati brejk, a prvi set je mogao i da bude ranije gotov.

„Hajdeeeeee“, iznervirano je viknuo Novak kada je na set lopti u mrežu poslao ritern na drugi servis Ruda od 150 km/h. Nakon što je osvojio sledeći poen, i to spektakularnom defanzivom, Đoković je loptu lansirao ka krovu, ali Rud odgovara blistavim pasingom.

Novak Đoković
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Bio je to kvalitetom najbolji interval u meču, a Đoković je taj brejk odigrao staloženo, pogotovo u završnici. Nije neprestano gađao Novak bekhend Ruda, ali na najvažnijim poenima to je činio istrajno. Na kraju, forhend paralela u punom trku, i vođstvo u setovima.

„Grande!“, uzviknuo je jedan Italijan ispred mene, kojem je očito Đoković u srcu. „Mama mia“, ispustio je drugi put kada je Novak iz punog streča odigrao bekhend.

Ne računajući taj prvi gem, Đoković se nije suočio ni sa jednom brejk loptom, a na prvi servis je osvojio 35 od 39 poena. Impresivno je sa kolikom lakoćom u kontinuitetu pogađa slajs servis, naročito iz djus polja. To mu je ubitačno oružje, koje još više dolazi do izražaja kada su uslovi tako brzi.

„Taj servis je izuzetno bitan ako čovek može precizno da pogodi, Rotacija dosta otvara teren, jer je teško riternirati, najbolje što može riterner da uradi jeste da vrati loptu brzo po sredini ili paraleli. Onda znam šta da očekujem, otvoren mi je teren i mogu da diktiram poen, da ga brzo završim“, rekao je Novak i dodao:

„Da se razumemo, svaki ugao i servis je bitan, ali kad otvoriš gem 15-0, odmah je lakše. Ako se taj ugao pogađa dobro, to daje krila. S druge strane, ne smem da budem ni previše predvidljiv, onda ti rival znaju šablone i tamo te čekaju, anticipiraju gde će lopta. Bitno je i da se meša“.

Zbog Noleta smo propustili ručak, ali nadoknadićemo zato na večeri, ne sumnjajte. Da siti dočekamo duel dva ranjena lava, Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova – neće se taj skauting sâm uraditi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!