Zloslutni razglas, terapija i AO hamburgeri

Skener 16. jan 202317:30 0 komentara
Photo by Kelly Defina/Getty Images

„Nik Kirjos u glavnu konferencijsku sobu – sada“, začulo se sa razglasa, razgovetnim tonom kao i uvek. Ne bi bilo ništa neobično, tako se svi najavljuju, ali Kirjos je svoj meč prvog kola trebalo da igra u utorak.

Kada na slemovima tako iznenada najave konferenciju, obično to znači samo jedno: povlačenje sa turnira.

Kirjos je bio snužden, doveo je i fizioterapeuta na konferenciju za medije da objasni povredu kolena koja, srećom, nije teža, ali je vreme za nju najgore moguće po Kirjosa. Šteta, turnir njegovim izostankom gubi mnogo, pogotovo što se uozbiljio i što napokon deluje rešen da bez izgovora uloži celog sebe, pa da vidi za koliko je to dovoljno…

„Posle poraza od Hačanova na US openu sam bio ekstremno strog prema sebi, mislio sam da mogu da osvojim titulu. Odmah mi je u glavi bio Australijan open, čim sam tada izašao s terena – da uradim sve kako treba, da treniram na pravi način, da budem spreman za Melburn… Očajan sam, trebalo je da igram kod kuće“.

Pauza neće biti duga, već do Indijan Velsa trebalo bi da bude u redu, ali sada je slaba to uteha za Kirjosa.

Dušan Lajović
Photo by Kelly Defina/Getty Images

„Ja kažem da gubi set 6:4“, rekla je Jela pri rezultatu 4:4 u prvom setu na meču Dušana Lajovića i Denisa Šapovalova.

„Ja kažem da dobija 7:6“, verovao sam u Ducija. Na talonu je bilo sledeće: ko izgubi, ceo dan vodi računa o našoj zajedničkoj instagram stranici U Penjanju. Naravno, nerealan ritern Šapovalova, posle i Lajovićev pad, i – eto ti.

Duci je u poslednje vreme spustio očekivanja, tako da na kraju poraz 6:4, 4:6, 6:4, 6:1 nije razočaranje, ali imao je brejk prednosti u trećem setu i nervoznog Šapovalova… Posle meča, bio je Lajović uobičajeno refleksivan, koherentan. Sa kaćketom na glavi, pogledom koji je lutao, Duci je govorio iskreno, iz srca.

Sport klub

Ide kod psihoterapeuta neko vreme – i iz privatnih i iz poslovnih razloga – a na jednoj stvari posebno radi:

„Zanemarivao sam emocije. Mentalni sklop je bio takav da kada se osećam loše, ne priznajem sebi. Potisni. Sada prepoznajem da je u redu da se ne osećaš u redu. To je velika stvar. Većina ljudi se bori sa time… Svestan sam da nijedno osećanje nije trajno – ako sam danas loše, ne znači da ću biti i sutra. Ako sam danas dobro, ne znači da ću biti i sutra“.

Trudi se Lajović da pokrije sve uglove već dugo i videćemo hoće li uspeti da se vrati u onu formu koja ga je svojevremeno učinila top 30 igračem. Od nas – srećno.

Sport klub

Meč dana je donekle opravdao taj epitet dramom, ali kvalitetom svakako ne: Rafael Nadal pobedio je Britanca u usponu Džeka Drejpera sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1.

Rafa je išao od neprepoznatljivo lošeg do blistavih udaraca, a znajući njega, samopouzdanje će mu se dizati svakom novom pobedom. I, kako kaže, nema opasnosti od toga da mu se raspoloženje poremeti, pošto je tu i sin.

„Supruga je pristala da dođe i srećan sam zbog toga“, rekao je Nadal uz osmeh.

S druge strane, Britanac je u poslednjem setu jedva i hodao zbog problema sa nogom, a ovaj meč bio mu je pravi pokazatelj koliko je daleko od elite. Uz ono očigledno, fizičku spremu, mora se popraviti talenat i donošenje odluka u važnim trenucima (npr, skupo su ga koštali pogrešni drop šotovi u prvom setu).

Kolega Džonatana sa Bi-Bi-Sija kaže mi da je Drejper fin i radan momak, te da je samouveren, ali ne arogatan. „Samo telo je problem, kao Henman. Ne vredi, mi Britanci nismo sazdani kako treba“, šalio se, ali je vidno uzbuđen zbog Drejperove perspektive.

Zbog sve frke s Noletom, nije bilo mnogo vremena za zundaranje okolo, ali biće dana za megdana, prvi dani su uvek pakleno puni.

Sport klub

Jedan od najvećih problema Australijan opena jeste što nemaju prostora da se šire, iz raznih razloga, ali to pokušavaju da nadomeste na druge načine, konstantnim ulaganjem. Recimo, sada je pres-centar najbolji od svih slemova – najprostraniji, sa punjačima za telefone, mogućnošću donošenja kafe/soka za radni sto.

U očima novinara, neće odmoći ni to što svakog popodneva imamo neku sitnu klopu (danas su bili hamburgerčići i neke pileće rolnice) i pivo/vino. Dobro je za predah, dobro je za druženje.

Veliki pozdrav iz Melburna,

Saša

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!