Zanimljivosti o Erlingu Holandu koje možda niste znali

Skener 16. mar 202018:56 > 18:57
Lars Baron/Getty Images

Bio je Salcburgovo otkrovenje decenije, a kako je krenuo u Borusiji, lako bi mogao da postane golgeter decenije.

Osim neverovatnih rekorda koje obara iz vikenda u vikend, koliko zaista znamo o Erlingu Holandu? Ovo su neke od zanimljivosti iz njegovog života.

1. Jednom je postigao devet golova na meču

Gol-mašina Borusije bila je deo reprezentacije Norveške na Svetskom prvenstvu za mlade prošle godine. Na utakmici sa Hondurasom, koju je njegov tim dobio sa ubedljivih 12:0, Holand je postigao čak devet golova.

Postavio je novi rekord turnira, nadmašivši prethodni koji je držao Brazilac Adailton sa šest golova postignutih Koreji 1997. na meču koji je završen rezultatom 10:3. Ovo je najveća pobeda u istoriji nacionalnog tima Norveške.

2. Prati dijetu Kristijana Ronalda

Holandu je Kristijano Ronaldo veliki uzor, bar kada je u pitanju stil života, dijeta i plan treninga. Norvežanin prati Ronaldovu dijetu, koja je jedan od glavnih uzroka njegove izuzetne fizičke spreme čak i u 35. godini.

Lars Baron, Bongarts, Getty Images

Njegov otac Alfe Inge otkrio je da je Holand dobio inspiraciju nakon susreta sa Ronaldovim nekadašnjim saigračem Patrisom Evrom, koji mu je ispričao sve o posvećenosti Portugalca zdravom načinu života.

Evra mu je otkrio da su jednom prilikom on i Kristijano izašli na ručak, a Ronaldo je jeo samo ribu, kao deo svoje rigorozne dijete.

3. San mu je da osvoji Premijer ligu sa Lidsom

Erlingov otac je nekadašnji fudbaler i reprezentativac Norveške, sa bogatim iskustvom igranja u Premijer ligi. Bio je član Notingem Foresta, Mančester Sitija i Lidsa, a upravo je u Lidsu rođen, 21. jula 2000. godine.

Samim tim, veliki je fan Lids junajteda, i jedna od želja mu je da sa ovim klubom postane šampion Engleske.

Sebastian Widmann/Getty Images

Lids je poslednji put bio u vrhu engleskog fudbala baš kada je njegov otac bio član tog kluba, možda prezime Holand u budućnosti ponovo donese sreću klubu iz Jorkšira.

4. Omiljena pesma? Himna Lige šampiona

Upravo je igrajući u Ligi šampiona skrenuo pažnju na sebe, postigavši osam golova za Salcburg. Još dva je dao za Borusiju, izgleda da ga ovo takmičenje posebno inspiriše. Ne samo da mu je himna Lige šampiona omiljena pesma, već mu je navodno to i „rington“ na telefonu.

5. Mogao je da igra za reprezentaciju Engleske

S obzirom da je rođen u Lidsu, Holand je imao pravo da igra za nacionalni tim Engleske. Ali nikada nije imao dilemu, od najmlađeg uzrasta je nosio samo dres Norveške.

Za selekciju do 20 godina ima impresivan učinak od 11 golova na pet mečeva, a za A tim debitovao je na meču sa Maltom, 5. septembra 2019. godine.

Christof Koepsel/Bongarts/Getty Images