Nuno je trajao tri meseca, a koji je najkraći angažman u PL?

Stefan Davidović 8. nov 202110:001 komentar
Nuno Espirito Santo
George Wood/Getty Images

Ni nagrada za najboljeg menadžera u Premijer Ligi više ne može da vam osigura budućnost u jednom klubu. Nuno Espirito Santo je zbog četiri poraza na šest utakmica otpušten iz Totenhema, svega tri meseca od početka sezone, odnosno pet meseci otkako je poptisao ugovor sa klubom.

Ipak, bilo je u Premijer Ligi i kraćih menadžerskih angažmana. Podsećamo se onih pet najkraćih, a saznaćete i ko drži negativan rekord.

#5 Teri Konor – Vulverhempton (91 dan)

Konor je veći deo trenerske karijere radio kao asistent. Upravo je sa tog mesta promovisan u menadžera Vulvsa 2012, u trenutku kada je tim bio u zoni ispadanja.

Mik Mekarti ostavio je ekipu na 18. mestu u Ligi, ali Konor nije uspeo da unese pozitivnu promenu.

Teri Konor
Jamie McDonald/Getty Images

Klub je izgubio sedam od poslednjih mečeva u sezoni. Zbog samo jednog osvojenog boda od mogućih 24, ne samo da Konor više nije bio prvi trener, već se i razišao sa klubom nakon 13 godina saradnje.

#4 Kike Sančes Flores – Votford (85 dana)

Menadžerska stolica u Votfordu verovatno je najusijanija od svih u Premijer Ligi. Treneri u ovom klubu smenjuju se kao na vrtešci, što je na svojoj koži osetio i Vladimir Ivić.

Ipak, negativni rekorder kluba je Kike Sančes Flores koji iza sebe ima čak dva mandata. Onaj drugi potrajao je znatno kraće od prvog, samo 85 dana.

Kike Sančes Flores
Naomi Baker/Getty Images

Španac je u sezoni 2015-2016 odveo Votford do 13. mesta, što je zapravo njihov drugi najbolji plasman u Premijer Ligi. Ne treba zaboraviti ni polufinale FA Kupa.

Ali kada se vratio u klub kao dobro poznato lice i zamenio zemljaka Havija Grasiju, nije potrajao ni tri meseca. Otpušten je u decembru 2019. zbog katastrofalnih rezultata i samo jednog osvojenog boda na osam mečeva koliko je vodio ekipu.

#3 Bob Bredli – Svonsi (85 dana)

Bredli je ušao u istoriju kao prvi američki menadžer u Premijer Ligi, ali njegov angažman u Svonsiju pamti se iz nekih drugih, ne tako afirmativnih razloga.

Pre nego što je nasledio Frančeska Gvidolina u klubu iz Velsa, pet godina je predvodio reprezentaciju SAD, i još dve godine nacionalni tim Egipta.

Bob Bredli
Jan Kruger/Getty Images

Epizoda u Svonsiju bila je najneuspešnija u njegovoj trenerskoj karijeri. Navijači su se od samog starta okrenuli protiv njega, s obzirom da kao vlasnici 21% deonica u klubu nisu bili konsultovani oko izbora novog trenera.

POVEZANO

Mislilo se da je Bredli imenovan za trenera isključivo zbog toga što je Amerikanac, pošto su i vlasnici bili iz SAD.

Učinak od dve pobede, sedam poraza i dva remija, uz čak 29 primljenih golova pokazao je da su navijači bili u pravu.

#2 Frank de Bur – Kristal Palas (77 dana)

Holandska legenda je na teži način naučila koliko je trenerski posao u Premijer Ligi nezahvalan.

U Kristal Palasu su iz nekog razloga verovali u De Bura pa su mu dali trogodišnji ugovor.

Ali to što ste Holanđanin, sunarodnik velikih Rinusa Mihelsa i Johana Krojfa nije dovoljan preduslov da budete veliki trener.

Frank De Bur
Alex Livesey/Getty Images

Kada je Palas pod vođstvom De Bura naređao četiri poraza, mnogi su se zapitali šta su čelnici londonskog kluba zaista videli u ovom čoveku.

De Bur je još jednom nadmašio samog sebe, ali u negativnom smislu. Ostao je u engleskom fudbalu osam dana kraće nego u italijanskom, pošto je prethodno dobio otkaz u Interu posle svega 85 dana.

#1 Rene Mulenstin – Fulam (75 dana)

Holanđanina pamtimo kao člana stručnog štaba Mančester Junajteda, gde je radio od 2007. do 2013. Posle kraćeg boravka u ruskom Anžiju, Mulenstin se vraća u engleski fudbal da bi radio kao jedan od trenera u Fulamu.

Ubrzo nakon što je smenjen njegov sunarodnik Martin Jol, preuzeo je ulogu menadžera u klubu sa Krejven Kotidža.

Rene Mulenstin
Richard Sellers/Getty Images

Forsiranje mladih igrača, i čak osam debitanata prebačenih iz U21 ekipe bio je Mulenstinov pokušaj da promeni nešto u Fulamu.

Ali, bezuspešno. Nakon samo dva i po meseca, londonski tim ponovo je promenio menadžera, a na njegovo mesto došao je Feliks Magat.

Komentari

Vaš komentar