SK Best Of: Momenti koji su nas ostavili bez daha u 2021.

Skener 1. jan 202222:00 > 23:30 0 komentara
Aleksandar Mitrović
Printscreen

Ono najbolje uvek dolazi na kraju, a tako je i u sportu, gde se najveće drame uvek viđaju u finišu. Podsećamo se dramatičnih momenata i situacija iz 2021. godine koji će se dugo prepričavati.

Duel košarkaša Indije i Iraka, Indijci pri nerešenom rezultatu imaju poslednji napad za pobedu, ali tri sekunde pre kraja gube lopte. Usledila je luda trojka Iračana uz zvuk sirene za veliki trijumf, a suze radosnice, koje najbolje govore koliko im je značila ova pobeda.

Šahtjor retko gubi bodove u ukrajinskoj ligi, posebno kada igra kao domaćin. Međutim završnica meča sa Zorjom bukvalno nas je ostavila bez reči. Gosti su iz fantastičnog kontranapada u četvrtom minutu nadoknade postigli pogodak i šokirali domaćina i to sa igračem manje!

MotoGP je i ove sezone opravdao očekivanja, videli smo pregršt uzbudljivih trka, a izdvajamo epski finiš u Aragonu i dramu koju su nam priredili Mark Markes i Frančesko Banjaja. Na kraju je pobeda pripala mladom Italijanu.

Herakles i AZ Alkmar odigrali su utakmicu godine u holandskom fudbalu. Pravi spektakl od meča, pet prelepih golova i pobeda domaće ekipe golom iz slobodnog udarca u 94. minutu. A kako drugačije da se završi ovakva utakmica!

„Šta kažete, nisu dobre trke?“

Vraćamo se motorima, ali onim električnim. Koliko uzbuđenja možete videti na trci koja se vozi samo sedam krugova, najbolje pokazuje dramatičan finiš u Le Manu.

Ni najbolji filmski scenaristi ne bi osmislili ovakvu dramu: utakmica Ingolštad – Viktorija završena je pobedom domaćih 2:1, i to nakon što je golman prvo izjednačio u 93. minutu,  a kada smo mislili da ne može luđe, usledio je i drugi gol Ingolštada!

Šta je fudbal, 63 minuta ničega, a onda...“

A onda dva gola za dva minuta! Španci nisu stigli ni da proslave vodeći gol Ojarzabala, a već u sledećem napadu Benzema postiže sjajan gol za izjednačenje Francuza. Bilo je to u finalnom meču prošlogodišnje Lige Nacija.

Šta tek reći kada jedan igrač za dva minuta postigne dva gola, i to kakva. Prvi levom, drugi desnom nogom. Kapa dole, Ismaila Saru!

Igrači Benfike nisu znali šta ih je snašlo u duelu sa Portom u Kupu Portugala. Domaći su poveli već u 31. sekundi meča, a u sedmom minutu bilo je 2:0.

Srceparajuće scene u Tbilisiju, popadali su domaći igrači na zemlju od tuge nakon primljenog gola u 92. minutu koji ih je ostavio bez velikog boda protiv Španije, i to u meču u kome su čak vodili 1:0 na poluvremenu.

Kako li je tek bilo Ircima kada im je Ronaldo „ukrao“ pobedu golovima u 89. i 96. minutu. Sve je za tih nekoliko minuta palo u vodu, i vodeći gol Irske i odbranjeni penal…

Ali sve se vratilo Portugalcima na meču u Lisabonu. u poslednjem minutu kvalifikacija kada je Aleksandar Mitrović odveo Srbiju na Svetsko prvenstvo, a Portugal poslao u pakao baraža.

Robin Kolvil – upamtite ovo ime! Mi svakako jesmo, jer ne viđa se svaki dan da jedan 19-godišnjak uđe sa klupe i sa dva gola donese svom timu pobedu. Fun fact: Bili su to njegovi prvi golovi u profesionalnoj karijeri.

„Da li je gol… nije!“

Golman Štutgarta imao je neverovatnu sreću u 94. minutu utakmice sa Ajntrahtom. Nekim čudom, lopta je, nakon što se odbila od njegovih leđa, stala na gol-liniji.

Čuvar mreže moskovskog Spartak nije bio te sreće. Četiri minuta nadoknade na meču sa Rostvom već su bila istekla kada je Glebov uputio lob-udarac i smestio loptu u mrežu domaćih, ostavivši Spartak bez pobede.

Trka u Abu Dabiju odlučivala je o šampionu Formule 1 za 2021. godinu, ali ko je očekivao ovakav rasplet? Hamilton je imao titulu u rukama, ali onda se desilo ono što se desilo…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!