SK Best Of: Golčine koje su vam (možda) promakle u 2021.

Skener 28. dec 202120:00 > 22:08 1 komentar
Lopta u mreži
Steph Chambers/Getty Images

Mitrovićev lob protiv Irske, Lamelina "rabona" protiv Arsenala, makazice Denija Ingsa, majstorije u Premijer Ligi i Bundesligi... Pamtićemo mnogo lepih golova iz 2021. godine, a za one fudbalske sladokusce izdvojili smo neke od epskih golova koji su vam možda promakli.

Ovu golovi su možda prošli „ispod radara“, ali su zaslužili da uđu u izbor za najlepše u godini.

Na utakmici 2. Bundeslige videli smo pravi kung-fu gol igrača Šalkea Memheta Ajdina. Da, tako to izgleda kada se dva različita sporta spoje u jednom potezu.

Oni koji do sada nisu pratili indijsku ligu na našim kanalima, možda će zbog ovoga poželeti. Ne viđa se baš svaki dan da neko ovako smesti loptu pod prečku.

Da ovo nije bila samo slučajnost, dokaz je i sledeći, podjednako atraktivan gol sa meča Mumbaj SitiGoa. Naš komentator Nikola Jančić nagledao se ovakvih golova u prošloj godini.

A šta reći o ovom voleju Aleksa Moueta, igrača Vest Bromvič Albiona! Kao da smo se vratili nekih 20 godina unazad, i gledali Zidanov pogodak protiv Leverkuzena u finalu Lige Šampiona.

TurkudžuHalešer, meč 3. Bundeslige i lažnjak koji je poslao tri igrača na zemlju. Ili kako mi žargonski volimo da kažemo „po burek“.

Još jedno putovanje kroz vreme omogućio nam je Holtman iz Bohuma. Ovo je bilo u stilu Maradone protiv Engleza 1986. Šta je uradio odbrani Majnca…

Ima li išta lepše nego kad ovakvim golom, tri minuta pre kraja, pobedite favorizovanog protivnika, i to na njegovom terenu. Gol Šarića za trijumf Radomlja nad Olimpijom bio je vrlo poseban.

Sve ono što smo napisali za prethodni klip, možemo samo da kopi-pejstujemo i za sledeći. Situacija gotovo preslikana – Karlsrue je projektilom Vaniceka šokirao Šalke u samom finišu.

Lepota niželigaškog fudbala na meču TernanaSpal.

Jedan od najlepših golova koje smo videli u Seriji B prošle godine.

Kad Japanac namesti šut, nema odbrane. Pogodak Macubare na utakmici Jokohama – Kašima ide u prilog toj teoriji.

Ni od ovoga nema odbrane. Pogodak Luke Fajfera je definicija snage i preciznosti. Svemu tome prethodio je i sjajan prodor. Ma fudbalsko savršenstvo!

Kad štoper postigne gol, i to na spektakularan način, sa 30 metara! Olivijeu Boskagliju je posao da zaustavlja protivničke napadače, ali kada se nađe u poziciji za šut, ima i tu šta da pokaže.

Gedeon Guzina je zbog ovih makazica postao naš omiljeni igrač u slovenačkoj ligi.

Ipak, naš favorit na ovoj listi je mladi Norvežanin Larsen iz Groningena. U 93. minutu utakmice sa Kamburom samom sebi je nabacio loptu na makazice i pogodio za pobedu svoje ekipe.

Ivan Božić je odlučio da oproba šut sa skoro 30 metara i nije pogrešio.

Nuno Moreira je fantastičnim golom izbacio Bragu iz Kupa Portugala.

Pravi novogodišnji poklon za navijače Vizele.

Kad uđete sa klupe i minut kasnije date gol makazicama. Georgiju Mekladzeu ne treba mnogo…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare