Filipović za SK: Koštaće nas zakasnela smena generacija

Vladimir Vesić 29. maj. 201718:25 > 18:35
Podeli:
sport klub

Poznati plivački trener Srđan Filipović u razgovoru za Sport klub dotakao se, između ostalog, aktuelne situacije u srpskom plivanju, favoritima na predstojećem Svetskom prvenstvu u Budimpešti...

Na početku Filipović je govorio o svom angažmanu od 2012. posle Olimpijskih igara u Londonu, kada se završila njegova aktivnost u plivačkoj reprezentaciji Srbije, sa posebnim osvrtom na vreme provedeno na Kipru.

Jedna od glavnih tema bila je vezana za srpsko plivanje. Prvo u periodu od kada je bio u stručnom štabu reprezentacije od 2007. do 2012. a potom i na period do danas. U prvom redu govorio je o Miloradu Čaviću, Nađi Higl, Velimiru Stjepanoviću, ali i o generaciji plivača poniklih od 2006. godine.

Govorio je i o predstojećem Svetskom prvenstvu u Budimpešti uz poseban osvrt na plivače iz regiona, ali i ostalih zemalja, koje pretenduju na veliki broj medalja, kao i plivače od kojih se mogu očekivati najbolji rezultati.

 Za kraj, Srđan Filipović je izneo poređenje o uslovima plivanja u Srbiji i svetu, kao i o načinu finansiranja istog, uz poseban osvrt zbog čega duže traju plivačke karijere takmičara iz razvijenijih zemalja nego onih iz Srbije i zemalja regiona.