Zvezda ponos u Evropi, neka bude i u Srbiji

Blog 26. feb. 202111:3037 komentara
Podeli:
FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Srpski fudbal izdigao se iznad opšteg jada i večito predodređenog zida plača i tuge. Silna Zvezda u Milanu, sedam dana ranije i Beogradu, pobila je još jednom priču o istoriji i pobednicima, dokazujući da i mali u Evropi imaju pravo na pet minuta slave. Ponekad slađe od sveg novca ovog sveta.

Crveno-beli jesu ispali, ali ideja, kreacija i energija u 180 minuta sada već istorijskog susreta sa roso-nerima smestiće Dejana Stankovića i njegove momke u galeriju velikih. Napokon i Crvenu zvezdu u budućeg redovnog servir majstora evropskih poslastica.

Povezane vesti

Umeju Srbi često od miša da naprave Golijata. Zvezda, ipak, više nije puka, mišija, tačka u evropskom fudbalskom carstvu. Ozbiljan sistem na terenu, snažan i uigran tim, sa obećavajućom perspektivom i energijom budućnosti nametnuo je sebi teg pobednika i ulogu neizostavnog aktera kontinentalnih takmičenja. Za uživanje i slavljenje.

Crveno-belima danas nedostaje samo jedna stvar – jako takmičenje u Srbiji. Poštenije. Aktuelna Partizanova garnitura, nalik zadatku, obezbedila je serijom pogubnih poteza crno-belima status večitog drugog. Šampion u ovom trenutku, u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu, traži mnogo više. Rivale od integriteta, spremne da iskopiraju Zvezdinu poziciju u Milanu. Da napadnu, otresu, uplaše Golijata ispred sebe. Napokon i pobede većeg i bogatijeg! Ne osvrćući se na floksule o budžetu, tržišnim vrednostima i kojekakvim suvišnim brojkama.

Nije to greh. Naprotiv – Zvezda je ovog proleća sjajno odgovorila zadacima ponosa Srbije. Ako već takav epitet sjajno nosi u Evropi, zašto ga ne bi gradila ponovo i među svojim ljudima? Tačno, u toj igri potrebna su dva partnera. Imena možda nisu ni bitna, ali jeste volja. Zvezdaško čelična, kao u četvrtak u Milanu, odsečna, odlučna i kadra da Italijane spakuje u ćošak. A, tada ni projekcija iz Lombardije ne bi izgledala kao raritet i čudo nevidjeno…

Srpski fudbal nije umro. Nikad ni neće. Zaslužio je ponovo šansu, da budemo uz njega.

Ako ništa drugo, naš je!

 

Komentari

Vaš komentar