Stojadinov: Početak uspešne seniorske karijere

Podeli:
IJF

Andrea Stojadinov dugo će pamtiti Gren slem u Budimpešti. Reprezentativka Srbije je u konkurenciji najboljih dama na svetu u kategoriji do 48 kilograma osvojila bronzanu medalju.

Malo je reći da sam srećna. Osećaj je izuzetan, svi čestitaju, stalno mi stižu poruke„, prenela je prve utiske Andrea Stojadinov.

Na putu do medalje Andrea je savladala izuzetne takmičarke koje su u samom vrhu svetske sportske scene. Početak nadmetanja je bio više nego obećavajući. Turkinju Gulkader Senturk, Ruskinju Sabinu Giliazovu i Mongolku Naratsetseg Ganbaatar savladala je maksimalnim rezultatom. Tek u polufinalu aktuelna olimpijska šampionka Argentinka Paula Pareto uspela je da nađe rešenje za mladu srpsku trofejnu džudistkinju. Ni u ovom meču Stojadinov nije bila lak plen. U meču za bronzu sa Francuskinjom Širin Bukli, Andrea Stojadinov nastavila je da ređa ipone.

Povezano

Presrećna sam zbog osvojene medalje. Verovala sam da mogu do odličja. Verujem i da je ovo samo početak uspešne seniorske karijere. Hvala svima na nesebičnoj podršci koju sam osećala sve vreme„, kaže 20 – godišnja takmičarka Crvene zvezde.

Pauza u svetu džudoa je bila veoma duga. Takmičenje u glavnom gradu Mađaraske bilo je najveće od početka godine. Svi su morali da se pridržavaju strogih pravila zbog pandemije koronavirusa.

Bukvalno smo bili zatvoreni u hotelu i imali prevoz do hale. Nismo smeli da izađemo ni do prodavnice, manje vise smo bili u „karantinu“. Morali smo da odradimo dva PCR testa pre dolaska a isti proces je i u Budimpešti gde smo takođe dva puta radili test. Mnogo se vodilo racuna o svemu. Ovo je recept kako da se organizuju turniri, ako ovo potraje„, istakla je Andrea Stojadinov.