Bliži se meč godine, a glavno pitanje – koliki će biti ring?

Borilački sportovi 6. maj. 202114:101 komentar
Podeli:
Canelo Alvarez
REUTERS / Photo via USA TODAY Sports

U noći između subote i nedelje po srednjoevropskom vremenu u Arlingtonu u Teksasu boriće se dvojica ogromnih bokserskih zvezda današnjice – Meksikanac Saul „Kanelo“ Alvares i Britanac Bili Džo Sonders. Međutim, u susret duelu veliku polemiku izazvala je veličina ringa – Sonders je protestovao jer misli da je premali.

Pobednik ovog duela ujediniće svetske titule u verzijama WBA, WBC i WBO u supersrednjoj kategoriji (do do 76 kg), uz titulu časopisa „Ring“.

O Kanelu:

Sonders je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da je jedna strana ringa duga svega pet i po metara.

Ring je sićušan, Bili Džo ne može tu da se bori. Morali smo da povećamo ring jer on ne odgovara stilu našeg boksera – Sonders se mnogo kreće. Otišao sam da kažem Kanelu da ring mora da bude veći, na šta je on bez problema odgovorio da to nije problem“, izjavio je promoter britanskog boksera Edi Hern.

U profesionalnom boksu veličina ringa varira – najmanja moguća veličina konstrukcije u obliku kvadrata je 4,9 puta 4,9 metara, a najveća dozvoljena dužina jedne strane ringa je 7,3 metra. Prostor ringa iza konopaca je oko 60 centimetara, a ring je izdignut sa poda hale najčešće 90-120 centimetara.

Bili Džo Sonders ima 31 godinu i neporažen je – ima 30 pobeda (14 KO) u 30 profesionalnih mečeva, a poznat je i po brojnim incidentima van ringa.

Kanelo Alvares u karijeri ima skor 55-1-2, od toga 37 pobeda nokautom. Jedini poraz doživeo je od Flojda Mejvedera 2014.

Komentari

Vaš komentar