Borba je 14. avgusta; Fjuri: Jedva čekam da razbijem Džošuu

Borilački sportovi 17. maj. 20219:314 komentara
Podeli:
Tyson Fury
REUTERS/Steve Marcus

Britanski bokser Tajson Fjuri objavio je da će se njegova borba sa zemljakom Entonijem Džošuom održati 14. avgusta. Mesto je još otpre poznato, u pitanju je Saudijska Arabija.

Čeka nas jedna od najvećih teškaških borbi poslednjih decenija, pošto će pobednik postati neprikosnoveni šampion. Džošua (31) drži WBA, WBO i IBF pojase, dok je godinu dana stariji Fjuri WBC šampion.

Povezane vesti

„Sve oči sveta biće uprte u Saudijsku Arabiju. Ne mogu da dočekam da razbijem Entonija Džošuu na najvećoj pozornici svih vremena. Ovo će biti najveći sportski događaj u istoriji planete Zemlje. Nemojte da ga propustite“, rekao je Fjuri u snimku koji je objavio na tviteru.

Planovi za borbu prave se još od februara prošle godine, kada je Fjuri savladao Dionteja Vajldera za WBC krunu, dva meseca pošto se Džošua revanširao Endiju Ruizu junioru i vratio svoje pojase.

Poslednji neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji bio je Lenoks Luis, od 1999. do 2000. godine, u eri u kojoj WBO pojas nije bio neophodan da bi borci bili priznati kao neprikosnoveni prvaci.

Komentari

Vaš komentar