Čudesna Marina Raković želi medalju na Svetskom prvenstvu

Podeli:
KSCG

Marina Raković, uzdanica karate reprezentacije Crne Gore, jedna od najboljih karatistkinja planete, napravila je istinski podvig tokom vikenda koji je ostao iza nas.

Članica Karate kluba Omladinac je u jednom danu, osvojila dve medalje – zlatnu na šampionatu Balkana, a zatim i srebrnu na prestižnom međunarodnom turniru u Zagrebu, poznatim pod nazivom TOP 10.

Marina je do zlata stigla u Poreču, a zatim je odmah usledio put do Zagreba, gde je nekoliko sati kasnije stigla do srebrnog odličja. Bolju uvertiru pred Svetsko prvenstvo koje 16. novembra počinje u Dubaiju nije mogla ni da zamisli.

Borac bez mane i straha, što Marina definitivno jeste, između mnoštva medalja sa velikih takmičenja i turnira, može da se pohvali da u vlasništu ima zlatnu i tri bronzane medalje sa šampionata Evrope, bronzanu medalju sa Svetskog prvenstva, bronzanu medalju sa Evropskih igara….

KSCG

“Zaista sam zadovoljna ostvarenim u Poreču i Zagrebu. Uspela sam da stignem do trona na nikada jačem šampionatu Balkana, a zatim i na TOP 10 turniru u Zagrebu, na kojem učestvuju najbolje karatistkinje Starog kontinenta. Ostvareno dobija na težini, ako naglasim da još uvek nisam u top formi, da sam u trenažnom precesu za Svetsko prvenstvo koje je na programu u novembru”, naglasila je Marina Raković za Sport Klub pa nastavila:

Foto: KK Omladinac

“Osvojene medalje i prikazano na tatamiju je stimulans za još jači rad u periodu koji je ostao do planetarne smotre. Jasno je da me na Svetskom prvenstvo očekuje paklena konkurencija, ali je isto tako jasno, da ću kao i uvek, dati i poslednji atom snage kako bi stigla do pobedničkog postolja. Medalju na Svetskom prvenstvu niko ne može da obeća, ali borbu do poslednjeg daha može. Upravo to i obećavam, a ljudski i sportski je nadati se da će to biti dovoljno za osvajanje odličja”.

Podsećanja radi, Marina Raković je finalnom meču kategorije do 68 klograma, na šampionatu Balkana, pobedila  Miu Gretu Zovko iz Hrvatske sa 2:0. Na putu do finala, Marina Raković je eliminisala Semeju Teke iz Turske sa  3:1, Angelu Mojsovsku iz Severne Makedonije sa 11:2, Ilmu Rahmanović iz Bosme i Hercegovine sa 1:0, a u polufinalu je savladala Edu Eltemur iz Turske sa 8:5.

Na TOP 10 turniru u Zagrebu, Marina Raković stigla je u paklenoj konkurenciji do finalnog meča, ali je na putu ka drugoj zlatnoj medalji u istom danu, nepremostiva prepreka bila Anite Serogina iz Ukrajine. Na putu do finala, Marina Raković je eliminisala Loru Ziler iz Austrije, a u polufinalu je slavila protiv Martine Šachou iz Češke.

Komentari

Vaš komentar