Da li je to pošteno? Prohaska već ispred Rakića!

Borilački sportovi 5. maj. 202112:547 komentara
Podeli:
REUTERS / Jasmin Frank-USA TODAY Sports

Od odlaska slavnog Džona Džonsa u tešku kategoriju Jan Blahovič vlada poluteškom divijom UFC (do 93 kg), a postavlja se pitanje ko će biti njegov naredni izazivač posle iskusnog Brazilca Glovera Tešeire. Mnogi su na toj poziciji videli srpskog borca Aleksandra Rakića, ali najnovija rang-lista UFC ispred njega stavlja Čeha Jiržija Prohasku posle samo dve borbe u elitnoj promociji.

Prohaska je prethodnog vikenda na impresivan način nokautirao nekadašnjeg dvostrukog izazivača Dominika Rejesa i na taj način stigao do druge UFC pobede (obe KO). Prohaska sada ima niz od 12 pobeda, od čega čak deset nokautom.

UFC:

Sada je na listi izazivača za Blahovičev pojas prvi Tešeira, koji će se za titulu boriti u septembru u okviru priredbe UFC 266. Drugi na listi izazivača je Prohaska, koji neguje atraktivan stil i koji je novi ljubimac UFC publike.

Rakić je sada treći na listi izazivača u diviziji u kojoj je od 2017. godine i u kojoj je zabeležio šest pobeda (dva KO, pet odlukom) i jedan krajnje diskutabilan poraz sudijskom odlukom protiv Volkana Ozdemira.

Povodom ove odluke 29-godišnji Bečlija je na društvenim mrežama uporedio svoju situaciju sa onom u kojoj se svojevremeno nalazio Kamaru Usman kada je bio bez pojasa, ali nije dobijao priliku da se bori za titulu u velter kategoriji, uprkos sjajnim rezultatima.

Naredni Rakićev protivnik još nije poznat.

Komentari

Vaš komentar