„Da li sam zaslužio borbu za pojas? Svi drugi su odbili!“

Podeli:
Michael Chandler
REUTERS / Jeff Bottari/Handout Photo via USA TODAY Sports

Predstojećeg vikenda na programu je priredba UFC 262 u Hjustonu, a u glavnoj borbi sastaće se Brazilac Čarls Olivera i Amerikanac Majkl Čendler. Oni će odlučiti o tome ko će osvojiti pojas šampiona lake kategorije (do 70 kg), koji je ostao upražnjen odlaskom Habiba Nurmagomedova u penziju. Međutim, mnogi u pitanje dovode odluku promocije da Čendleru pruži priliku da se bori za pojas, pošto će mu to biti tek drugi meč u UFC.

Brazilac Čarls Olivera je u UFC još od 2010. godine, a trenutno se nalazi u impresivnoj seriji od osam pobeda. Ukupno u UFC ima 18 pobeda, 8 poraza i jedan poništeni meč.

Čendler je od dolaska u UFC imao samo jedan meč – nokautirao je Dena Hukera u prvoj rundi u januaru tekuće godine.

UFC:

Zašto se borim za titulu? Ja sam rekao ’da’ kada su mnogi drugi rekli ’ne’. Niko od vrhunskih boraca osim Dena Hukera nije želeo da se bori sa mnom. Njemu zato skidam kapu – on je pravi sportista. Dastin Poarije i Konor Mekgregor žele svoj treći meč, za Džastina Gejdžija ne znam. Mislim da ima smisla da se borimo Čarls Olivera i ja. On je iskusan veteran i veoma je vešt. Mislim da ćete protiv njega videti moje najbolje izdanje. Imam i ja iskustva, pobedio sam dvojicu bivših UFC prvaka – Bensona Hendersona i Edija Alvareza“, izjavio je 35-godišnji Majkl Čendler, koji je bivši prvak promocije Belator u lakoj kategoriji.

On u profesionalnim mečevima ima skor od 22 pobede (10 KO, 7 sabmišna) i 5 poraza.

Zaista se dobro osećam otkad sam došao u UFC, od prvog dana mi je zadovoljstvo, a biće još bolje kada oko struka budem imao šampionski pojas. Jedva čekam da izađem pred 19 hiljada navijača u Hjustonu“, zaključio je Čendler.

Čitav spektakl iz Hjustona moći ćete da pratite u direktnom prenosu na televiziji Nova S.

Komentari

Vaš komentar