„Duplo sam manji od Adesanje, ali i on mi se povlači“

Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Šampion UFC u perolakoj kategoriji (do 66 kg) Aleksandar Volkanovski priprema se za novu odbranu svog šampionskog pojasa, a izjavio je da mu u pripremama pomaže i znatno veći kolega – prvak srednje kategorije (do 84 kg) Izrael Adesanja.

Naredni protivnik Volkanovskom biće Brajan Ortega, ukoliko sve prođe po planu. Popularni „Ti-Siti“ impresionirao je prošlog leta predstavom protiv Korejskog Zombija u povratku nakon dvogodišnje pauze.

Verujem da ću ga slomiti, baš kao što sam slomio i Maksa. To je moj stil, ja vršim pritisak, a Ortega mi je zanimljiv protivnik jer ću protiv njega baš to moći da demonstriram. Ljudima će biti zanimljivo da to vide“, izjavio je Aleksandar Vokanovski.

Volkanovski je pojas osvojio pobedom nad Maksom Holovejom, a u prvoj odbrani takođe je bio bolji od borca sa Havaja, a oba meča su bila odlučena neizvesnom odlukom sudija. Druga je bila prilično kontroverzna i mnogi su smatrali da je Holovej zaslužio pobedu.

Pritisak koji ja uspostavim u ’kavezu’ je na drugom nivou u odnosu na ostale borce. Pa i Izrael Adesanja je rekao da se protiv mene na sparinzima stalno povlači iako sam duplo niži od njega. Rekao je posle sparinga da je odjednom shvatio da mora da ide unazad protiv znatno manjeg borca i da je morao da napravi prilagođavanja. To ljudi ne razumeju dok ne stanu pred mene“, dodao je 168 centimetara visoki Australijanac.

Volkanovski je Australijanac, ima 32 godine, a otac mu je rođen u Berancima u Severnoj Makedoniji. U profesionalnoj karijeri imao je 23 borbe, a slavio je 22 puta. Od dolaska u UFC ima skor 9-0.

Komentari

Vaš komentar