„Džon Džons i Adesanja? Velike su prepreke za tu borbu“

Borilački sportovi 12. jan. 202118:042 komentara
Podeli:
Sean M. Haffey/Getty Images

Mnogi fanovi UFC sa nestrpljenjem očekuju potencijalnu borbu Džona Džonsa i Izraela Adesanje, dvojice veoma popularnih boraca koji godinama provociraju jedan drugog preko društvenih mreža, ali je prvi čovek UFC Dejna Vajt ipak „spustio“ loptu izjavivši da je održavanje njihovog meča i dalje veoma daleko.

Svi govore o borbi Adesanje i Džonsa, ali ja ne želim previše da se radujem tome, uprkos činjenici da se oni stalno prepiru. Džons ide u tešku kategoriju, a Adesanja će se boriti za potpuno druga dva pojasa. Previše je tu velikih prepreka da bismo mogli o tome da govorimo“, izjavio je Dejna Vajt.

Džons je čitav život bio poluteškaš, a sada je otišao u višu kategoriju, a Adesanja tek dolazi. Da li će Džons želeti da se vrati? To može da bude ključno pitanje“, rekao je prvi čovek organizacije UFC.

Na priredbi UFC 259, koja je na programu šestog marta, za titule šampiona u poluteškoj (do 93 kg) i srednjoj kategoriji (do 84 kg) boriti Novozelanđanin Izrael Adesanja i Poljak Jan Blahovič. Adesanja je u 20 profesionalnih MMA borbi ostvario isto toliko pobeda, a od odlaska u UFC ima skor 9-0. Iza njega je i veoma uspešna karijera u kik-boksu.

Džon Džons je krajem 2020. godine objavio da se povlači iz poluteške kategorije, kojom je dominirao u prethodnoj deceniji, upraznio šampionski pojas i obznanio da će se ubuduće u UFC takmičiti kao teškaš. Njegov naredni protivnik još nije poznat.

Džons i Adesanja su prethodnih godina često imali prepirke preko društvenih mreža, a ostaje da se vidi da li će budućnost doneti njihov okršaj u UFC oktagonu.

Komentari

Vaš komentar