„Džon Džons i ja kao nekada Ali i Forman – voleo bih to“

Borilački sportovi 12. apr. 202119:032 komentara
Podeli:
Francis Ngannou
REUTERS / Jerry Lai-USA TODAY Sports

UFC prvak teške kategorije Frensis Enganu bio je gost Majku Tajsonu u njegoovm podkastu “Hotboksing”, posle titule koju je osvojio nokautiravši Stipu Miočića. Kamerunski MMA borac govorio je sa legendarnim bokserom o tome ko će mu biti prvi izazivač, posebno se dotakavši potencijalnog duela sa Džonom Džonsom.

Džons je posle duge vladavine u poluteškoj kategoriji (do 93 kg) upraznio pojas šampiona i rešio da se oproba u teškoj, ali do sada nije imao nijedan meč. Mnogi smatraju da će on biti prvi izazivač novom prvaku Enganuu .

UFC:

Svako u mojoj poziciji bi voleo da ima priliku za veliku borbu i zaradi dosta. Džons je već dugo u UFC i veoma je poznat. Voleo bih da imamo veliki duel da organizujemo nešto poput meča ‘Rumble in the Jungle’ u kojem je Muhamed Ali pobedio Džordža Formana u Kinšasi 1974. godine. Međutim, ja ne znam kakav je plan UFC. Voleo bih da se ta borba dogodi, meni je Džons meta broj jedan”, izjavio je Frensis Enganu u razgoovru sa Majkom Tajsonom.

Želeo bih da napravimo našu verziju meča u Kinšasi, to bi bila velika stvar za borilačke sporotve u Africi. Mislim da Džons ima više ‘oružja’ nego Stipe, ali ne znam da li je čvršći od njega. Mislim da imamo priliku da organizujemo jednu od najvećih borbi ove generacije”, rekao je afrički borac.

Džon Džons (33) najmlađi je prvak u istoriji UFC jer je šampion poluteške kategorije postao još 2011. godine. Ukupno u UFC karijeri ima 14 pobeda u borbama za pojas, pa ga mnogi smatraju najvećim MMA borcem svih vremena, uprkos čestim problemima sa zakonom van ringa.

Frensis Enganu ima 34 godine, a trenutno u profesionalnim mečevima ima skor od 16 pobeda (12 nokautom, 4 sabmišna) i 3 poraza. Trenutno se nalazi u seriji od pet pobeda, a u svakom od tih mečeva korpulentni Enganu slavio je silovitim nokautima.

Komentari

Vaš komentar