Džons se transformisao: Imam 115 kg, želim Enganua ili Gana

Borilački sportovi 24. sep. 202119:27 > 19:34
Podeli:
Džon Džons
Guliver Image/AP Photo/Michael Wyke

Američki MMA borac Džon Džon smatra se jednim od najvećih u istoriji UFC – najmlađi je šampion u istoriji organizacije i praktično deset godina je vladao poluteškom kategorijim (do 93 kilograma). Ipak, on je u aprilu 2020. godine upraznio mesto šampiona i objavio da će se oprobati u najtežoj diviziji.

Džons se nije borio od februara 2020. godine, kada je kontroverznom odlukom odbranio šampionski pojas protiv Dominika Rejesa. U međuvremenu je aktivno radio na tome da postane teškaš, a za američke medije govorio je o tome kako želi da nastavak njegove karijere izgleda.

UFC:

Imam trenutno 115 kilograma i ne želim kada dođe borba da budem manji od protivnika. Želim da budem brži, veštiji i jednako snažan, ako ne i snažniji. Kada prelazite iz poluteške u tešku kategoriju, to je kao da preskočite tri divizije odjednom, zbog toga ne želim da žurim, želim sve da uradim na pravi način“, izjavio je 34-godišnji Džon Džons.

Želim pobednika meča koji će za pojas šampiona teške kategorije imati Frensis Enganu i Siril Gan. Znam da bi borba sa Enganuom bila unosnija, ali nije me briga. Želim pobednika tog meča“, rekao je slavni borac.

Džons u profesionalnoj karijeri ima skor 26 pobeda (10 KO, 6 sabmišna), jednog poraza (diskvalifikacija) i jednog poništenog meča (bio je pozitivan na nedozvoljene supstance). Ostaje da se vidi u kojoj meri će se njegova tehnika promeniti u novoj kategoriji u kojoj će imati potpuno drugačiju konstituciju.

Komentari

Vaš komentar