Džošua ljut na Fjurija, ali svestan: Do te borbe mora doći

Podeli:
Anthony Joshua
Guliver Images / xJamesxWarrenx

Britanski bokser Entoni Džošua, svetski prvak u teškoj kategoriji u tri verzije, braniće pojaseve u septembru protiv Ukrajinca Aleksandra Usika, ali je i pored toga svestan da je neizbežan njegov duel sa sunarodnikom Tajsonom Fjurijem.

Entoni Džošua (31) je prvak sveta u verzijama WBA, WBO i IBF, a u profesionalnoj karijeri ima 24 pobede (22 KO) i 1 poraz. U avgustu je u Saudijskoj Arabiji trebalo da ima meč sa Fjurijem koji bi doneo svetu boksa prvog neprikosnovenog šampiona teške kategorije u 21. veku, ali je taj duel otkazan, pa će se Fjuri 24. jula boriti sa Diontejom Vajlderom.

Povezano:

Nažalost, Fjuri i njegov tim su izneverili sve ljubitelje boksa. Ja ću i dalje biti spreman da pružim navijačima ono što žele i krajem godine se borim sa Fjurijem. Prvo treba da završim posao sa Usikom, ali nevezano za Usika – boriću se sa Fjurijem kad-tad“, izjavio je Entoni Džošua.

Meč sa Fjurijem mora da se dogodi. To je velika borba, veća od naših pojaseva, veća od boksa. Posle ovog otkazivanja interesovanje javnosti će biti još veće“, rekao je popularni „Ej-Džej“.

Džošuin naredni protivnik Aleksandar Usik (34) neporažen je u profesionalnom ringu – ima 18 pobeda u isto toliko mečeva (13 KO). On je prvi neprikosnoveni prvak sveta u kruzer kategoriji koji se oprobao kao teškaš još od kraja osamdesetih godina i Ivandera Holifilda. Osim toga, Ukrajinac je olimpijski šampion iz Londona 2012. godine, kada je osvojio zlato u teškoj kategoriji.

 

Komentari

Vaš komentar