Džošua protiv Usika 25. septembra na stadionu Totenhema

Borilački sportovi 20. jul. 202118:161 komentar
Podeli:
Andrew Couldridge - Pool/Getty Images

Entoni Džošua braniće pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, WBO i IBF protiv Ukrajinca Aleksandra Usika 25. septembra na stadionu Totenhema u Londonu.

Sve je dogovoreno. Jedva čekam da branim krunu. Obojica smo olimpijski šampioni i nismo nikada bežali od izazova. Očekujem da bude pun stadion“, izjavio je Džošua.

povezane vesti

Prvobitno na novom stadiona tima iz Severnog Londona je trebalo da se održi meč Džošue i Kubrata Puleva u junu 2020. godine, ali je borba otkazana zbog pandemije koronavirusa. Iz istog razloga otkazani su ragbi mečevi i utakmice u NFL šampionatu na istom objektu.

Džošua u profesionalnoj karijeri ima 24 pobede (22 KO) i 1 poraz. Jedan je od najvoljenijih engleskih sportista, a momak iz Votforda osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskm igrama u Londonu 2012. godine u superteškoj kategoriji.

Do sada se često borio na stadionima – Vladimira Klička i Aleksandra Povjetkina pobedio je na „Vembliju“, a Karlosa Takama i Džozefa Parkera na „Prinsipaliti“ stadionu u Kardifu.

Aleksandar Usik (34) neporažen je u profesionalnom ringu – ima 18 pobeda u isto toliko mečeva (13 KO). On je prvi neprikosnoveni prvak sveta u kruzer kategoriji koji se oprobao kao teškaš još od kraja osamdesetih godina i Ivandera Holifilda. Osim toga, Ukrajinac je olimpijski šampion iz Londona 2012. godine, kada je osvojio zlato u teškoj kategoriji.

 

Komentari

Vaš komentar