Džošua: Proučavao sam Tajsona, ali ja sam drugačiji

Borilački sportovi 13. sep. 202118:003 komentara
Podeli:
REUTERS/Andrew Couldridge

Britanski bokser Entoni Džošua govorio je o načinu na koji trenira za predstojeći meč sa Ukrajincem Aleksandrom Usikom, na kojem će braniti titule svetskog šampiona teške kategorije u tri različite verzije. Momak iz Votforda je rekao da se, spremajući za duel, zainteresovao za neke metode treninga koje je koristio i slavni Majk Tajson.

Englez nigerijskog porekla se za duel sa Usikom, nekadašnjim neprikosnovenim šampionom kruzer kategorije, priprema sa svojim dugogodišnjim trenerom Robom Mekrekenom.

Boks:

Rob mi je nedostajao dok je bio u Tokiju sa reprezentacijom Velike Britanije na OI. Ipak, ja imam dobar tim oko sebe. Stalno gledam legende i njihove trenere i proučavam kako oni rade – npr. Manija Pakjaoa i Fredija Rouča. Ili Majka Tajsona i Kasa D’Amata i Tedija Atlasa. Neki sportisti menjaju trenere, ali ja ne. Mi osmislimo dobar plan priprema i onda možemo da ga sprovedemo čak i ukoliko neko ne može da bude tu“, izjavio je 31-godišnji Entoni Džošua.

Ima mnogo velikih starih trenera. Anđelo Dandi je bio trener Muhamedu Aliju, ali i njegov najveći motivator. Kas D’Amato je bio Tajsonov psiholog. Ja sa Robom radim drugačije, ali je sličan način na koji me on motiviše. Kada ideš u bitku, ko te bolje poznaje od tvog trenera“, rekao je Britanac, koji u karijeri ima skor od 24 pobede (22 KO) i jednog poraza.

Duel Džošue i Usika na programu je 25. septembra na stadionu Totenhema u Londonu, a „na talonu“ će biti svetske titule u verzijama WBA, WBO i IBF.

Komentari

Vaš komentar