Džošua u ringu još pet godina, Fjuri bi Kličkovim stopama

Podeli:
Reuters/Andrew Couldridge

Svetski profesionalni bokserski prvak u teškoj kategoriji, 31-godišnji Britanac Entoni Džošua nagovestio je da će boksovati još pet godina pre povlačenja u penziju, rekavši za Skaj Sports Njuz da „uvek planira unapred kako se bliži kraju karijere”.

Za Džošuu bi ova godina trebalo da bude veoma značajna, jer bi se u njoj trebao boriti protiv zemljaka Tajsona Fjurija za ujedinjenje naslova u svim najznačajnijim verzijama. Džošua trenutno drži titule po WBA, IBF i WBO veziji od kako ih je vratio u svoje vlasništvo pobedom 2019. u revanšu protiv Endija Ruiza Jr. i obranio pre mesec dana nokautiravši Kubrata Puleva.

Povezane vesti

Ovo nije početak moje karijere, naprotiv, bližim se kraju. Ne živim za trenutak, uvek planiram unapred. Ostalo mi je još pet godina, što je malo više od jednog olimpijskog ciklusa”, izjavio je Džošua za Skaj Sports Njuz i sugerisao da bi i njegov budući protivnik Tajson Fjuri trebao da razmišlja na isti način.

Fjuri je profesionalac mnogo duže od mene. Trebao bi da razmišlja o skorom penzionisanju. Ako želi da učvrsti svoju zaostavštinu, tu sam i spreman sam”, poručio je Džošua 32-godišnjem Fjuriju.

Ipak, Fjuri je rekao da želi da vlada poput Vladimira Klička.

Kličko je boksovao i sa 40”, izjavio je bokser, koji je 2015. svrgnuo Ukrajinca sa svetskog trona.

Mnogi veliki šampioni su bili dugovečni. Ne boksujem samo zbog novca, slave ili titule. Boksujem jer me to čini srećnim i volim to da radim. Nikome ne moram ništa da dokazujem”, dodao je Fjuri.

 

Komentari

Vaš komentar