ESPN: Meč Fjuri – Vajlder 3 dogovoren, poznat i datum

Borilački sportovi 21. maj. 202118:59 > 19:05
Podeli:
Deontay Wilder, Tyson Fury
REUTERS/Steve Marcus

Pošto je jasno da zbog odluke suda u SAD neće moći da se održi meč između Britanaca Tajsona Fjurija i Entonija Džošue, „Kralj Cigana“ se okrenuo kompletiranju trilogije sa Diontejom Vajlderom. Američki ESPN prenosi da je borba zakazana za 24. jul i da će biti održana u Las Vegasu.

Detalji bi trebalo da se ozvaniče u narednim danima, a prema informacijama koje nudi direktor „Top renka“, agencije koja zastupa Fjurija, profit od prodatih ulaznica i TV prenosa trebalo bi da se deli 60%-40% u korist Britanca.

Detaljnije o Fjuriju i Vajlderu:

U prvom meču dvojice teškaša bilo je nerešeno u decembru 2018. godine, dok je u drugom meču, u februaru 2020. godine, Vajlderov ugao bio prinuđen da preda u sedmoj rundi posle dominantne predstave Britanca. Ni Vajlder ni Fjuri se nisu borili od poslednjeg međusobnog duela.

Tom prilikom je Fjuri osvojio WBC pojas svetskog prvaka u superteškoj kategoriji i zatim je ugovorio borbu za Džošuom, koja bi dala svetu boksa prvog neprikosnovenog planetarnog šampiona teške kategorije u 21. veku.

Borba je trebalo da se održi 14. avgusta u Saudijskoj Arabiji, ali je presuda ipak primorala Fjurija da ispuni ugovornu obavezu i pre okršaja sa Džošuom odradi i treći meč sa „Bronzanim bombarderom“ Vajlderom.

Entoni Džošua, koji je planirao da se sastane sa Fjurijem u avgustu, sada traži novog protivnika, a to bi mogao da bude Ukrajinac Aleksandar Usik.

Komentari

Vaš komentar