„Fjuri bi dobio i Usika, ali ne bi me čudilo da se povuče“

Podeli:
Tajson Fjuri
REUTERS/Steve Marcus

Karl Froh, nekadašnji šampion u supersrednjoj kategoriji, kaže da ga ne bi iznenadilo ukoliko se Tajson Fjuri (33) povuče.

Prošlog vikenda, Fjuri je u spektakularnoj borbi nokautirao Dionteja Vajldera u 11. rundi i povratio WBC titulu.

Povezane vesti:

„Ne bi me iznenadioo da ode u penziju. Zavisi od toga koliko voli sport, koliko je spreman da prolazi opet kroz sve što je potrebno… Ne bih se iznenadio ako Fjuri kaže: ’Odradio sam svoj deo i sad sam završio’. Ljudi žele da vide Džošuu kako se iskupljuje za loš nastup protiv Usika, možda čak i borbu Usika sa Fjurijem“, rekao je 44-godišnji Froh i dodao:

„Kao ljubitelj boksa, voleo bih da vidim borbu Usika i Fjurija. Mislim da je Fjuri prekrupan i previše pametan za Usika. Usik je fantastičan, izuzetno vešt i tehnički efektan, ali nije dovoljno krupan za Fjurija. Trebalo bi i da vidimo revanš Usik – Džošua, da se uverimo da nije bilo slučajno. Nažalost po Džošuu, mislim da nije bilo, Usik je težak rival svakome“.

Potom se Froh ponovo vratio na Fjurija i rekao da pokušava da se zamisli u njegovoj koži.

„Poslednja stvar o kojoj bih sada želeo da govorim jeste sledeća borba. Ne bi me iznenadilo ako merka penziju. Bila je to izvanredna borba s obe strane, a Vajlder je na kraji ostao bez snage. Bio je malo teži, i to je bio problem. Fjuri sebe zove ’Kraljem Cigana’, i stvarno je kralj, kralj teške divizije“, zaključuje Britanac.

Komentari

Vaš komentar