„Fjuri i Džošua? Tek kad bude dozvoljen pun Vembli“

Podeli:
Getty Images/Richard Heathcote

Najveći meč u svetu boksa trenutno prilično je blizu realizacije – Tajson Fjuri i Entoni Džošua spremni su da se obračunaju i donesu navijačima prvog neprikosnovenog šampiona sveta od 1999. godine i Lenoksa Luisa. Međutim, neke prepreke još postoje.

Dvojica Britanaca u više navrata davali su izjave kako su spremni za međusobni duel, a biće to pravi spektakl za sve fanove boksa u Velikoj Britaniji.

Pregovori dva tima su u toku oko održavanja duela. Što se tiče mesta borbe, mi svi očekujemo da to bude London, ali videli ste kakva je sitaucija u Londonu, mere borbe protiv širenja koronavirusa ponovo su pooštrene. Da bi se meč održao u Engleskoj, potrebno je da obojica boksera pristanu na znatno manju zaradu – možda upola, a možda čak i 80 odsto manju“, izjavio je Edi Hern, prvi čovek „Mečrum boksinga“, agencije koja zastupa Entonija Džošuu.

Mngoi su govorili o stadionu „Vembli“ kao o potencijalnom poprištu duela.

Da bismo to mogli da izvedemo potrebna nam je dozvola da kapacitet stadiona bude pun“, rekao je verovatno najuticajniji promoter u svetu boksa trenutno.

Džošua (24-1, 22 KO) je posle pobede nad obaveznim izazivačem Kubratom Pulevom odbranio titule u verzijama WBA, WBO i IBF, dok je neporaženi Tajson Fjuri (30-0-1, 21 KO) pobedom nad Diontejom Vajlderom u februaru postao WBC šampion, ali i zadržao zvanje linealnog prvaka.

Komentari

Vaš komentar