„Fjuri se vraća u martu ili aprilu, Džošuina brada sumnjiva“

Borilački sportovi 18. okt. 202114:335 komentara
Podeli:
Aleksandar Usik, Entoni Džošua
Guliver Image/AP Photo/Frank Augstein

Bob Arum, direktor „Top renka“, agencije koja zastupa Tajsona Fjurija, govorio je o planovima svog klijenta i istakao da očekuje da na proleće ponovo vidi „Kralja Cigana“ u ringu. Komentarisao je i Diljana Vajta kao mogućeg narednog rivala za Fjurija, ali, kako je rekao, nije ubeđen da će on slaviti u narednom meču.

Tajson Fjuri je u trećem međusobno meču sa Diontejom Vajlderom prvi put odbranio pojas šampiona sveta u teškoj kategoriji u WBC verziji, a i dalje nije poznato ko će mu biti naredni izazivač.

O meču Fjuri-Vajlder 3:

Dilijan Vajt kao naredni izazivač? Nisam siguran da će on pobediti Ota Valina u sledećem meču. Fjuri se borio sa Valinom, on je opasan Šveđanin. Pre nego što počnemo da razmišljamo o Vajtu, treba prvo da prođe njegova borba za Valinom. Ne mislim da će ga Vajt pobediti“, izjavio je 89-godišnji Bob Arum, koji je svojevremeno radio na oragnizaciji mečeva Muhameda Alija i mnogih drugih legendi ringa.

Pojaseve u najtežoj diviziji u verzijama WBA, WBO i IBF drži Ukrajinac Aleksandar Usik, koji je u septembru jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od Britanca Entonija Džošue. Njihov revanš se očekuje na proleće 2022. godine.

Mislim da Džošua i Usik ciljaju četvrti april za svoju borbu, a Fjuri bi trebalo da ima naredni meč u martu ili aprilu. Mislim da je Džošua glupo postupio što se nije povukao i dozvolio Fjuriju i Usiku da boksuju za ujedinjenje titula. Verujem da je svestan da nema nikakve šanse da pobedi Usika. Jedini način na koji može da pobedi Ukrajinca je da ga zarobi u uglu ringa i pritiska, ali tada Usik može da ispali mnogo udaraca. Fjuri bi to mogao da podnese, ali Džošua ima sumnjivu bradu“, rekao je Fjurijev promoter.

Komentari

Vaš komentar