Fjuri traži garancije za meč protiv Džošue

Podeli:
Al Bello/Getty Images

Tajson Fjuri još uvek nije potpisao ugovor za borbu protiv Entonija Džošue u kojoj bi pala odluka ko je apsolutni šampion sveta u superteškoj kategoriji.

Razlog je prema rečima promotera Frenka Vorena to što Fjuri čeka da dobije garancije da će novac biti isplaćen. Po usmenom dogovoru ukupan nagradni fond za ovaj meč biće negde oko 150 miliona dolara.

povezane vesti

Ugovor može da se potpiše samo ako se obe strane slože. Za sada Tajson Fjuri ne želi da stavi paraf. Želi garancije od banke da će dobiti novac. Kada dobije tu potvrdu, neće više biti problema“, izjavio je Voren.

Za sada nije ni poznato gde će se borba održati. Glavni favorit je bila Saudijska Arabija, mada u poslednje vreme promoteri čine sve da sudar Britanaca bude u Sjedinjenim Američkim Državama.

Moraćemo vrlo brzo da imamo sve na stolu. Borba treba da se održi u julu. Nemamo mnogo vremena. Uskoro ćemo znati da li će biti meča ili neće“, izjavio je Voren.

Fjuri je šampion u WBC verziji. Do sada je u karijeri imao 31 borbu i skor mu je 30 pobeda i jedan nerešen rezultat. Džošua drži pojaseve u WBA, IBF i WBO verziji. U 25 borbi ostvario je 24 trijumfa uz jedan poraz.

Komentari

Vaš komentar