Habib o čoveku kojeg je „zadavio“: Zaslužuje da bude prvak

Borilački sportovi 10. feb. 20212:402 komentara
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Ruski borac Habib Nurmagomedov je tokom svog sjajnog mandata u UFC „počistio“ skoro sve relevantne protivnike u lakoj diviziji, a ostaje pitanje da se vidi ko će biti šampion sada kada je on u penziji. „Orao“ je govoreći za medije istakao da misli da bi priliku da se bori za titulu trebalo da dobije Dastin Poarije.

Nurmagomedov se posle pobede nad Džastinom Gejdžijem povukao sa savršenim skorom 29-0 u profesionalnim borbama kao UFC prvak lake kategorije (do 70 kg).

Gledao sam duel Mekgregora i Poarijea – ne bih rekao da me je razočarao, ali mi nisu pokazali ništa natrpirodno. Borio sam se sa obojicom, nije to bilo ništa posebno“, rekao je Habib Nurmagomedov.

Poarije je oduševio MMA svet u januaru pobedom nad favorizovanim Konorom Mekgregorom pobedom nokautom u drugoj rundi, a mnogi misle da bi trebalo da dobije novu priliku da se bori za pojas, koji u svom prvom pokušaju nije uspeo da osvoji upravo protiv Nurmagomedova.

Verujem da Dastin zaslužuje da bude šampion – to je moje mišljenje. Pogledajte sa kim se sve u karijeri borio: Džim Miler, Edi Alvarez, Entoni Petis, Maks Holovej… To su sve vrhunski borci koji će verovatno biti u Kući slavnih“, izjavio je ruski borac.

U karijeri je „Orao” šampionski pojas branio tri puta – prvi put protiv Konora Mekgregora 2018, drugi put protiv Dastina Poarijea 2019, a treći protiv Gejdžija 2020. godine.

Avarin iz Dagestana se nedavno sastao sa prvim čovekom UFC Dejnom Vajtom u vezi sa svojim potencijalnim povratkom u UFC, ali je Vajt izjavio da je Habib zainteresovan za povratak u slučaju da ga neko od aktuelnih boraca u to ubedi, kao i da mu se dopada kako se trenutno bori Brazilac Čarls Olivera.

Komentari

Vaš komentar