Habib želi MMA kao olimpijski sport: Problem surovost

Borilački sportovi 3. dec. 202018:15 > 18:253 komentara
Podeli:
Francois Nel/Getty Images

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov nedavno je završio profesionalnu karijeru tokom koje je pobedio u svih 29 mečeva i bio neprikosnoveni prvak UFC u lakoj kategoriji (do 70 kg), a posle povlačenja koristi svoj uticaj da popravi ugled mešovitih borilačkih veština u svetu.

Nurmagomedov je nedavno otkupio rusku MMA organizaciju „Gorilla Fighting Championship“ i preimenovao je u „Eagle Fighting Championship“ (Šampionat borbe ’Orao’) po svom nadimku, a smatra se da će ulagati dosta svog novca kako bi popularizovao ovaj sport, pre svega u Rusiji.

Osim toga, na konferenciji za medije u Uzbekistanu, 32-godišnji Avarin je istakao da predano radi na tome da MMA postane olimpijski sport i da se nađe na programu Igara koje će se 2028. godine održati u Los Anđelesu.

Uključivanje MMA na Olimpijske igre biće jedan od glavnih zadataka za mene u narednih nekoliko godina. Mi već radimo u tom smeru – u bliskoj budućnosti održaću mnogo sastanaka, od kojih će neki biti sa predsednikom Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ako ne budemo mogli da budemo prisutni u Parizu, svakako ćemo to moći u Los Anđelesu“, izjavio je Habib Nurmagomedov.

Jedini problem nam sad predstavlja surovost sporta, koja se ne ohrabruje kada je reč o OI. Oni ne žele sport koji je krvav. Međutim, kada govorimo o popularnosti, sponzorstvima, interesovanju za TV prenose – MMA će na OI biti odmah uz fudbal, atletiku i druge sportove“, rekao je slavni borac iz Dagestana.

Komentari

Vaš komentar