Habib tvrdi: Golišave devojke pored oktagona su nepotrebne

Borilački sportovi 7. okt. 202114:5610 komentara
Podeli:
Habib Nurmagomedov
Guliver Image/Yegor Aleyev TASS TS10217A

Penzionisani ruski MMA borac Habib Nurmagomedov smatra se jednim od najvećih u istoriji svog sporta, a prethodnih dana našao se u žiži američke javnosti jer je komentarisao običaj UFC i drugih borilačkih promocija da atraktivne i oskudno obučene devojke najavljuju početak rundi.

Avarin iz Dagestana tokom karijere nije skrivao svoju duboku posvećenost islamu i kaže da ne vidi poentu takve prakse.

UFC:

Ne želim da uvredim ikoga, ali te devojke su najnepotrebnije u borilačkim sportovima. Koja je njihova uloga? Može i na ekranu da se pokaže da počinje druga runda. Da li one pomažu razvoju sporta? Pomažu ljudima tako što im kažu da počinje druga runda? Šta rade? Molim vas, recite mi“, rekao je u avgustu 33-godišnji Habib Nurmagomedov.

Zbog te izjave Nurmagomedova su kritikovale devojke koje u UFC najavljuju runde, kao i ruska bokserka Angelina Semojenova, koja ga je nazvala „seksistom“.

Svoje stavove borac iz Mahačkale ponovio je i u oktobru govoreći na jednoj islamskoj konferenciji u Velikoj Britaniji.

Ja vodim svoju MMA promociju ‘Eagle Fighting Championship’ (EFC) i pitali su me zašto tamo nema tih devojaka. Ja sam rekao da je to zato što mislim da to nema poentu. To je samo moje mišljenje. Neki ljudi se ne slažu sa mnom, ali nije me briga. Dejna Vajt i ostali mogu da rade šta god da žele. Razumem ih i ne osuđujem ih, ali imam svoje mišljenje“, izjavio je nekadašnji UFC šampion u lakoj kategoriji (do 70 kilograma).

Habib Nurmagomedov je u profesionalnoj karijeri ostvario savršeni skor od 29 pobeda (8 KO, 11 sabmišna) u isto toliko mečeva, a povukao se u oktobru 2020. godine nakon trijumfa nad Džastinom Gejdžijem. Kao razlog za povlačenje naveo je obećanje koje je dao majci da se više neće boriti.

Komentari

Vaš komentar