Hrgović daje sud: Džošua je favorit protiv Fjurija

Borilački sportovi 11. maj. 202114:40 > 14:46
Podeli:
Filip Hrgović
Guliver Images

Hrvatski tešakaš Filip Hrgović govorio je o predstojećem okršaju britanskih boksera Tajsona Fjurija i Entonija Džošue i dao prednost borcu iz Votforda u tom duelu, uprkos tome što mnogi kao favorita vide „Kralja Cigana“.

Hrgović je trebalo da se sastane sa Majklom Hanterom u meču koji bi dao novog izazivača za titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji u IBF verziji.

Boks:

Krajnji rok za potpisivanje ugovora bio je ove nedelje. Ne znam zašto Hanter nije potpisao, verovatno traži olovku. Izgleda da ne želi borbu. Ako nije želeo, ne znam zašto smo pregovarali sve ovo vreme.“

Hrvatski bokser komentarisao je i okršaj Džošue i Fjurija, koji bi trebalo da se upriliči 2021. godine i svetu boksa podari prvog neprikosnovenog prvaka teške kategorije u 21. veku i prvog još od Lenoksa Luisa.

Biće to ogromna borba i kao fan ne mogu da je dočekam. Nadam se da će sve ugovoriti uskoro. Mnogi ljudi otpisuju Džošuu i daju prednost Fjuriju zbog njihovih poslednjih nastupa. Mnogi kažu da je Džošua usporio, ali prema mom mišljenju, Džošua ima više alata da stigne do pobede. Udara jače, ispaljuje više kombinacija, ima dobar prednji direkt i brze noge. Bolji je borac na kratkoj distanci. Fjuri ima nezgodan stil, ali to je sve što ima. Džošua je kompletniji i prednost dajem njemu“, rekao je Filip Hrgović.

Hrgović ima 28 godina, pre profesionalne karijere bio je veoma uspešan kao amater, a najveći uspeh doživeo je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru kada je osvojio bronzanu medalju u superteškoj kategoriji. Hrvat sada ima skor od 12 pobeda (10 KO) u 12 profesionalnih mečeva, a ostaje da se vidi ko će mu biti naredni protivnik.

https://twitter.com/SkySportsBoxing/status/1390593748418011136

Komentari

Vaš komentar