„Hrgović je jednu pobedu udaljen od Džošuinih titula“

Borilački sportovi 13. sep. 202113:331 komentar
Podeli:
Filip Hrgović
Guliver Images / GEPAxpictures xDanielxGoetzhaber

Hrvatski bokser teške kategorije Filip Hrgović nastavlja da niže nokaute u profesionalnoj konkurenciji, a posle „najsvežijeg“ u duelu sa Crnogorcem Markom Radonjićem, izjavio je da želi priliku da se bori za svetske titule protiv Britanca Entonija Džošue.

Zagrepčanin je trenutno treći na listi izazivača organizacije IBF i predviđa se da je jednu pobedu udaljen od statusa izazivača u borbi za titulu u toj verziji. Svetski IBF šampionk je Džošua, koji uz to drži i pojaseve u WBA i WBO organizacijama.

Povezano:

Sledeći meč za Hrgovića biće borba za status sledećeg Džošuinog izazivača. Ta borba će biti organizovana krajem godine. Biće to ogromna prilika za Filipa da dođe do svog cilja – titule svetskog šampiona u teškoj kategoriji“, izjavio je Hrgovićev promoter Kale Soerland.

Entoni Džošua naredni meč ima 25. septembra na stadionu Totenhema protiv Ukrajinca Aleksandra Usika.

Filip Hrgović (29) je u prethodnih šest duela slavio prekidom, a u profesionalnom ringu u 13 mečeva ima isto toliko pobeda – 11 nokautom. „El Animal“ iza sebe ima i uspešnu amatersku karijeru, a na Olimpijskim igrama u Rio deee Žaneiru 2016. godine osvojio je bronzanu medalju.

Komentari

Vaš komentar