Huker: Nisam hteo da se povučem, samo sam bio frustriran

Podeli:
Dan Hooker
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Novozelandski MMA borac Den Huker jedan je od najcenjenijih u modernom UFC – njegovi dueli veoma često donose „ratove“ i veliku zabavu gledaocima, Međutim, u svom poslednjem nastupu u UFC oktagonu 24. januara mesta drami nije bilo – brutalnim nokautom ga je u prvoj rundi „ugasio“ Majkl Čendler na svom UFC debiju.

Huker je posle poraza bio vidno frustriran i u besu je skinuo rukavice u oktagonu, što je u MMA često viđano kao znak povlačenja iz sporta. Na isti način opreme se oslobodio i Habib Nurmagomedov posle trijumfa nad Džastinom Gejdžijem u oktobru i potom se u intervjuu posle borbe povukao iz sporta.

Međutim, Novozelanđanin ističe da njegov postupak nije imao za cilj najavu povlačenja, već je prosto bio plod razočaranja sopstvenom partijom.

Uvek ste frustrirani posle poraza, to vas potpuno izbaci iz ravnoteže. Kada sam došao u hotel pomislio sam da treba da se povučem: ’To je to, završio sam sa ovim j****im sportom’, govorio sam. Zatim sam se smirio i pomislio šta sam uradio. Malo sam sebe doveo u nezgodnu situaciju tim postupkom jer su svi pomislili da se povlačim, a ja to ne želim“, izjavio je Den „Hengmen“ Huker.

Ljudi misle da ja zbog poraza sada ne mogu da ustanem iz kreveta od depresije. Međutim, nije tako. Ovo je sport kojim se bavim čitavog života. Uvek postoji mogućnost da ćete biti teško nokautirani na startu susreta. Ali ne mogu reći da me je ovaj poraz pogodio više od ostalih“, rekao je borac lake kategorije (do 70 kilograma).

Huker u profesionalnim mečevima ima skor od 20 pobeda (10 nokauta, 3 „sabmišna“) i 10 poraza.

Komentari

Vaš komentar