Konor i Pakjao: „Skoro pa ugovoreno“

Podeli:
Getty images/Ronald Martinez

Najplaćeniji MMA borac na svetu Konor Mekgregor boriće se sa Dastinom Poarjeom po drugi put u karijeri u svom povratku profesionalnim borbama posle više od jedne godine. Pre meča na „Ostrvu borbe“ nekadašnji UFC šampion u dve kategorije govorio je o svom potencijalnom bokserskom meču sa legendom tog sporta – Filipincem Manijem Pakjaoom, jedinim borcem koji je u istoriji boksa bio svetski prvak u osam različitih kategorija. Irac je naglasio da je njegov duel sa Pakjaoom samo pitanje formalnosti.

Moj duel sa Manijem je skoro pa izvestan. Mislim da uskoro dolazi i ugovor koji treba potpisati. Toliko je blizu ostvarenja. Ne znamo još tačan datum, ali trebalo bi da se odigra 2021. godine“, izjavio je Konor Mekgregor, koji će se posle jednogodišnjeg odsustva vratiti u UFC oktagon u noći između 24. i 25. januara. Čitavu priredbu moći ćete da pratite u direktnom prenosu na televiziji Nova S.

„Ozloglašeni“ će se sa Poarjeom boriti po drugi put u karijeri, pošto je njihov prvi susret okončan pobedom Mekgregora posle nokauta još 2014. godine.

Konor Mekgregor, nekadašnji prvak UFC u perolakoj (66 kg) i lakoj kategoriji (70 kg), već se oprobao u profesionalnom bokserskom ringu, ali ga je 2017. godine bez problema pobedio Flojd Mejveder.

Mani Pakjao (42) je prvu stvetsku titulu osvojio 1998. godine, a takmičio se u kategorijama od lake muva kategorije (do 49 kg) do lako-srednje (do 69,9 kg). U profesionalnoj karijeri ima skor od 62 pobede (39 KO), 7 poraza i 2 remija. „Pekmen“ nije bio u ringu od od jula 2019. godine, kada je do WBA šampionskog pojasa došao pobedom u uzbudljivom meču sa Kitom Turmanom.

Komentari

Vaš komentar