Korona zaustavila Radoševića, novi meč u martu

Podeli:
Predrag Radošević

Crnogorski profesionalni bokser Predrag Radošević, koji je sredinom ovog meseca trebalo da nastupi na bokserskom spektaklu u Nemačkoj, na poziv Feliksa Šturma, ipak neće boksovati, već će na povratak u ring čekati do marta naredne godine.

Naime, Feliks Šturm, koji zajedno sa Ismailom Ozenom Otom, organizuje bokserski spektakl, obavestio je momka koji se dva puta borio za titulu prvaka sveta, a u jednom od pomenutih mečeva je poražen upravo od Šturma, da će zbog složene epidemiološke situacije usled pandemije koronavirusa, na reviji nastupiti samo borci iz Nemačke.

“Već skoro dva meseca sam u jakom treningu i isken da budem radovao sam se povratku u ring. Ali, moj prijatelj Feliks Šturm, obavestio me da po dolasku u Nemačku moram da budem u izolaciji deseta dana. To je naravno veliki problem, jer praktično pred meč gubite deset dana treninga i onda je nemoguće na pravi način ući u ring. Baš zbog toga nastupiće samo borci iz Nemačke, jer niko od takmičara iz inostranstva nije prihvatio da bude u karantinu”, rekao je Predrag Radošević, borac koji je osvojio evropsku WBO titulu, a zatim izabran za sportistu godine od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Predrag Radošević je tokom profesionalne karijere imao 37 borbi, ostvario je 34 pobede uz tri poraza, a osim poraza od Saidija u Podgorici, kada je branio evropski WBO tron, poražen je dva puta u mečevima za titulu prvaka sveta, od Feliksa Šturma i Lijama Smita.

“Postigli smo dogovor da se organizuje nova profi revija u martu naredne godine, a ostaje da se vidi da li će se ta revija organizovati u Nemačkoj ili u Podgorici. Naravno da bih voleo da se to desi u glavnom gradu Crne Gore jer bi u pitanju bio istinski profi spektakl”.

Ljubitelji boksa se nadaju da će pomenuta profi revija biti organizovana u Crnoj Gori, jer bi zaista mogli da uživaju i istinskom profi spektaklu. Istovremeno, nadaju se da će to data zdravstvene institucije uspeti da nokautiraju koronavirus.

Komentari

Vaš komentar