Kovington: Usman nije hteo revanš, iz UFC su ga naterali

Podeli:
Kovington Usman
Photo by Steve Marcus/Getty Images

Američki borac Kolbi Kovington kaže da je Kamaru Usman pristao na revanš samo zato što nije imao drugog izbora.

Usman, UFC šampion u velter kategoriji, boriće se sa Kovingtonom u glavnoj borbi UFC 268 priredbe šestog novembra, a u njihovoj prvoj borbi Nigerijac je slavio tehničkim nokautom u vrlo tesnoj borbi posle koje se Kovington žalio na sudije.

Povezane vesti:

Želeo je Amerikanac brzi revanš, ali se Usman borio sa Žilbertom Burnsom i Horheom Masvidalom dvaput.

„Bilo je teško, jer oni nisu želeli da se borba dogodi. Usmanov agent i on su odbijali, probali su svaki trik da do njega ne dođe. Jedini razlog zašto ćemo se boriti jeste taj što UFC nije dao nikakav drugi izbor. Rekli su mu: ’Bori se s njim ili ćemo ti oduzeti pojas – jedno ili drugo’. Moraš da dokažeš da si najbolji na svetu“, kaže 33-godišnji Kovingtom i dodaje:

„Ja sam morao da dokrajčim bivšeg šampiona Vudlija, a on je imao lake borbe. Dobio je Masvidala, kojeg sam ja dobijao pre deceniju. To i nije neko dostignuće, taj čovek je iz lake kategorije, ne bi ni trebalo da je tu“.

Kovington, koji ima skor 16-2 u MMA, optimista je pred revanš s Usmanom (skor 19-1 u MMA).

„Mislim da je isti borac kao ranije – jak direkt desnom rukom. To je njegov adut tokom cele karijere. Nokautira momke koji ne bi ni trebalo da su u oktagonu sa njime“, zaključuje Kovington.

Komentari

Vaš komentar