London želi da vidi svog šampiona: AJ na stadionu Totenhema

Podeli:
Anthony Joshua
Pool via REUTERS/Andrew Couldridge

Svet boksa ostao je bez borbe Entonija Džošue i Tajsona Fjurija, koja bi nam donela prvog neprikosnovenog šampiona sveta u teškoj kategoriji u 21. veku. Međutim, Džošua po svemu sudeći ima izazivača za borbu – to će biti Ukrajinac Aleksandar Usik, a borba bi mogla da bude organizovana na stadionu Totenhema.

Kapacitet stadiona u severnom Londonu je 62 hiljade mesta, a organizatori ciljaju septembar kao mogući mesec borbe.

Povezano:

Entoni Džošua (31) je prvak sveta u verzijama WBA, WBO i IBF, a u profesionalnoj karijeri ima 24 pobede (22 KO) i 1 poraz.

Jedan je od najvoljenijih engleskih sportista, a momak iz Votforda osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskm igrama u Londonu 2012. godine u superteškoj kategoriji. Do sada se često borio na stadionima – Vladimira Klička i Aleksandra Povjetkina pobedio je na „Vembliju“, a Karlosa Takama i Džozefa Parkera na „Prinsipaliti“ stadionu u Kardifu.

Aleksandar Usik (34) neporažen je u profesionalnom ringu – ima 18 pobeda u isto toliko mečeva (13 KO). On je prvi neprikosnoveni prvak sveta u kruzer kategoriji koji se oprobao kao teškaš još od kraja osamdesetih godina i Ivandera Holifilda. Osim toga, Ukrajinac je olimpijski šampion iz Londona 2012. godine, kada je osvojio zlato u teškoj kategoriji.

Komentari

Vaš komentar