„Meč sa Pekmenom? Sve zavisi od njega“

Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

Velter kategorija (do 66,7 kilograma) jedna je od najzanimljivijih trenutno u svetu profesionalnog boksa, a aktuelni svetski prvaci su Erol Spens Junior, Terens Kroford i legenda ovog sporta – Mani Pakjao. Mnogi govore o tome da bi upravo Spens priliku za ujedinjenje titula mogao da ima u meču sa sjajnim 42-godišnjim Filipincem.

Spens je početkom decembra posle impresivne partije jednoglasnom odlukom sudija slavio protiv Denija Garsije, a njegov potencijalni duel sa Pakjaom doneo bi pobedniku titule svetskog šampiona u verzijama WBA i IBF i WBC.

Međutim, u potencijalne naredne Spensove protivnike ubrajaju se i prekaljeni bokseri kao što su Kit Turman, Jorednis Ugas i Šon Porter.

Revanš sa Porterom bio bi zanimljiv jer je naša prva borba bila veoma uzbudljiva. Ugas mi se dopada, on je pravi borac koji želi sa svakim da uđe u ring, a trenutno je u dobroj seriji“, izjavio je 30-godišnji Erol Spens.

Što se tiče Pakjaoa, naš meč zavisi od njega“, rekao je Spens, koji je u profesionalnoj karijeri slavio u svih 27 mečeva (21 KO).

Pakjao se smatra jednim od najvećih boksera svih vremena, a jedini je u istoriji ovog sporta koji je bio svetski prvak u čak osam različitih kategorija. U profesionalnoj karijeri ima skor od 62 pobede (39 KO), 7 poraza i 2 remija.

Al Bello/Getty Images
Komentari

Vaš komentar