„Nećemo isplatiti Vajldera, bolje da ga pobedimo“

Podeli:
Tyson Fury
REUTERS / Action Images via Reuters/Tony O'Brien

U ponedeljak je odjeknula vest prema kojoj je ugroženo održavanje spektakularnog okršaja za titulu neprikosnovenog prvaka u teškoj kategoriji – usled odluke suda u SAD, Britanac Tajson Fjuri moraće da ispuni ugovornu obavezu i odradi treći meč sa Amerikancem Diontejom Vajlderom. Prethodno je već bila zakazana borba sa Entonijem Džošuom za 14. avgust u Saudijskoj Arabiji, ali je veliko pitanje kako će se situacija razviti.

Fjuri i Vajlder su svoj drugi meč imali u februaru 2020. godine, a veoma dominantno je slavio bokser iz Mančestera. U prvom duelu, krajem 2018. godine, viđen je remi. Ugovorom je bio predviđen i treći meč dvojice popularnih teškaša, ali se Fjuri opredelio za drugog rivala.

Saga Fjuri - Džošua:

Mnogi su komentarisali da bi Fjurijev i Vajlderov tim mogli da postignu dogovor o isplati, kako bi Fjuri imao priliku da se bori sa Džošuom u zakazanom terminu.

Ovakav rasplet događaja komentarisao je i direktor promocije „Top Renk“ koja zastupa „Kralja Cigana“.

Sigurno nećemo platiti Vajlderu da se povuče. Bolje je da ga se otarasimo u ringu i nastavimo sa svojim planovima. Možemo da zakažemo borbu Fjuri – Džošua za novembar ili decembar“, izjavio je 89-godišnji Bob Arum za američki ESPN.

Planovi za borbu prave se još od februara prošle godine, kada je Fjuri savladao Dionteja Vajldera za WBC krunu, dva meseca pošto se Džošua revanširao Endiju Ruizu junioru i vratio svoje pojase. Poslednji neprikosnoveni šampion u teškoj kategoriji bio je Lenoks Luis, od 1999. do 2000. godine, u eri u kojoj WBO pojas nije bio neophodan da bi borci bili priznati kao neprikosnoveni prvaci.

Komentari

Vaš komentar