Nekad je bila vojnik: Transrodna osoba pobedila u MMA meču

Podeli:
MMA oktagon
Shutterstock/By Krabikus

Alana Meklolin je prva otvoreno transrodna osoba u SAD od 2014. godine, koja je učestvovala u profesionalnoj ženskoj MMA borbi – pobedila je rivalku Selin Provost u borbi koju je priredila organizacija Kombate Global u Majamiju.

Meklolin, koja je rođena kao muškarac i koja iza sebe ima iskustvo u specijalnim jedinicama vojske SAD, slavila je pošto joj je rivalka predala usled gušenja na tri i po minuta do kraja druge runde.

MMA:

Pobednica ovog meča, koja ima 38 godina, prošla je sve medicinske preglede, uključujući i test hormona, potvrdila je Bokserska komisija države Floride.

Bila je prava noćna mora pronaći protivnicu. Imam veliko poštovanje prema Selin Provost. Želim da otovrim vrata drugim transrodnim osobama koje vole ovaj sport u budućnosti“, izjavila je Alana Meklolin posle pobede.

Prva transrodna osoba u profesionalnom MMA borilištu u istoriji bila je Falon Foks, koja je od 2012. do 2014. imala šest borbi. Ona je iz prvog reda gledala Meklolin i podržavala ju je na priredbi u Majamiju.

Komentari

Vaš komentar