„Nema prijatelja u oktagonu, on želi ono što je moje“

Borilački sportovi 11. feb. 202114:491 komentar
Podeli:
Steve Marcus/Getty Images

U noći između subote i nedelje u „Ejpeks centru“ u Las Vegasu Nigerijac Kamaru Usman braniće svoj pojas UFC šampiona velter kategorije (do 77 kg) protiv Brazilca Žilberta „Durinja“ Burnsa, a zanimljivo je da su dvojica boraca dobri prijatelji i da su u prošlosti često trenirali zajedno. Međutim, aktuelni prvak ističe da u MMA oktagonu nema prijateljstava.

Meč dvojice takmičara trebalo je da se odigra još letos, ali je Burns morao da otkaže učešće jer je bio pozitivan na koronavirus. Njega je u borbi za pojas zamenio Horhe Masvidal, kojeg je Usman pobedio jednoglasnom odlukom sudija bez većih problema.

Naravno da shvatam lično našu borbu – nema ništa ličnije nego kad neko želi ono što je vaše. Pristupam borbi sa Burnsom kao bilo kojoj drugoj. Osim toga, tu je i novac, ali on svakako nije presudan – ključno je da sačuvam status šampiona. Ne sviđa mi se što nas ljudi otpisuju i govore da smo prijatelji i da smo trenirali zajedno. Na kraju dana si uvek sam, nema prijatelja“, izjavio je 33-godišnji Kamaru Usman.

Osim toga, sa Žilbertom nisam ni trenirao prethodnih godina. Znam da je on vredno radio i da je opasan i da će dati sve od sebe protiv mene. Znam da ima mnogo samopouzdanja“, rekao je snažni Nigerijac.

Usman u karijeri ima skor 17-1, a neporažen je od dolaska u UFC 2015. godine. Pojas je osvojio protiv Tajrona Vudlija u martu 2019. godine, a pre borbe sa Masvidalom branio ga je protiv Kolbija Kovingtona.

UFC 258 doneće još interesantnih borbi, a u sunaslovnoj borbi sukoviće se Mejsi Barber i Aleksa Graso u okviru ženske muva kategorije. U srednjoj kategoriji (do 84 kg) Kelvin Gastelum će na Megdan Ijanu Hejnišu, a u oktagon će i „srednjaši“ Maki Pitolo i Hulijan Markes. Glavni program otvara borba lake kategorije između Bobija Grina i legende UFC – Džima Milera.

Čivatu akciju iz Las Vegasa moći ćete da pratite u direktnom prenosu na televiziji Nova S.

Komentari

Vaš komentar