Nikola i Bojana: Nikada se nismo zadovoljavali ostvarenim

Podeli:
BSCG

Bojana Gojković uspela je da obezbedi četvrtu medalju u nizu na šampionatima Evrope. Biser crnogorskog boksa, slavila je protiv Navaro Arojo Rodrigez iz Španije, pa je već sada stigla do bronzanog odličja.

Međutim, devojka koja je osvojila dve zlatne medalje na juniorskim šampionatima Evrope, koja je na šampionatu Evrope za mlade, takođe u Budvi, stigla do trona, definitivno se neće zadovoljiti ostvarenim. Medalja je sama po sebi veliki uspeh, ali Bojana želi zlato, želi da odbrani evropski tron.

„Dobro sam se pripremila za šampionat Evrope. Zadovoljna sam prikazanim u četvrtfinalu, zadovoljna sam što sam stigla do medalje, ali želim i mogu više. Okrećem se novim iskušenjima, a cilj je da ponovo stignem do trona, da odbranim zlatnu medalju na šampionatu Evrope, koju sam takođe osvojila u Budvi“, naglasila je Bojana Gojković.

Privatna arhiva

Na reči Bojane Gojković, nadoveza se selektor Crne Gore, Nikola Ružić, stručnjak i entuzijasta, koji je uspeo da formira izuzetno talentovanu generaciju koja godinama unazad niže uspehe, koja ima potencijal da lansira jednog ili više boraca na Olimpijske igre. Da li će se to desiti već u Parizu ili Los Ađelesu, ostaje da se vidi.

„Bojana je izuzetno motivisano ušla u meč. Kontrolisala je dešanja u ringu, borila se na izuzetno visokom nivou, prikazala svu lepotu koji boks ima. Naravno da se nećemo zadovoljiti ostvarenim, okrećemo se borbama koje slede, sa nadom da možemo da odbranimo tron. Istvremeno, petorica boraca su stigla do četvrtfinala, samo ih jedna pobeda deli od pobedničkog postolja. Neće biti lako napraviti taj jedan korak, jer su rivali izuzetno kvalitetni, ali kao i uvek do sada, borićemo se do poslednjeg atoma snage. Nikada se nismo zadovoljavali ostvarenim“, naglasio je selektor Crne Gore, Nikola Ružić.

BSCG

Za mesto u finalu, Bojana Gojković će se boriti 21. oktobra protiv Mili Zehre iz Švedske, a dan ranije, do pobedničkog postolja će pokušati da stignu Đorđe Smolović, Damjan Liješević, Luka Gačević, Tomislav Đinović i Đorđije Lainović.

Komentari

Vaš komentar