Noćna Mora ne staje: Posle Masvidala, još dve borbe

Podeli:
Kamaru Usman
tephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Kamaru Usman, aktuelni UFC šampion u velter kategoriji, želi da se bori što je moguće više dok mu traje zenit.

Usman (18-1 MMA, 13-0 u UFC) je u februaru dobio Gilberta Burnsa, a 24. aprila čeka ga revanš sa Horheom Masvidalom. Iako je Masvidala savladao prošlog jula, Usman nije bio zadovoljan svojim nastupom.

Pred veliku borbu:

„Ne postajem mlađi. Stvari nisu iste kao kad sam imao 23 godine, moram da budem iskren sa sobom. Posle poslednje borbe, nisam osećao da sam bio na pravom nivou uprkos tome što sam žestoko trenirao i što sam mentalno mnogo uložio. Tako sam se osećao i posle prvog meča sa Masvidalom. Vreme ne mogu da vratim, zato želim što više da se borim“, objasnio je 33-godišnji Usman zašto je odbio da snima film The Ultimate Fighter.

Ni posle zakazane borbe s Masvidalom, Nigerijska Noćna Mora ne planira da stane.

„Voleo bih da se do kraja godine još dvaput borim. To su, znači, tri brobe u devet meseci. Voleo bih, ali videćemo kako mi se telo bude osećalo. Takođe, moram i da pitam ćerku da li može da izdrži da tata opet ne bude tu pet do osam nedelja“.

Nigerijac nije želeo da predviđa kako će teći borba s Masvidalom, ali veruje u sebe.

„Ja uvek želim da pošaljem poruku svima. Da li će borba trajati 25 minuta, to zavisi od njega. Ako je uradio svoj domaći zadatak i ako se spremio najbolje što može, možda i uspe da toliko izdrži“, zaključuje Usman.

Komentari

Vaš komentar