„Novi De la Hoja“ preti Pekmenu: Preuzeću njegovu baklju

Podeli:
Ryan Garcia
Tim Warner/Getty Images

Jedan od najvećih talenata svetskog boksa je 22-godišnji Amerikanac Rajan Garsija, aktuelni privremeni WBC prvak sveta u lakoj kategoriji (do 61,2 kg), a mnogi predviđaju njegov skori okršaj sa legendarnim Filipincem Manijem Pakjaoom. Momak iz Kalifornije otkrio je da mu je „na radaru“ još jedan trenutno veoma popularni bokser.

Mislim da je došlo vreme da preuzmem baklju od Manija Pakjaoa. Na mene je došao red, ja ću biti taj koji će ga pobediti. Taj meč bi srušio sve rekorde, verujte mi kad vam kažem. Ljudi podcenjuju koliko borba može da se promoviše putem društvenih mreža i koliko interesovanja možemo da generišemo“, izjavio je Rajan Garsija, kojeg zbog ponašanja van ringa mnogi porede sa Oskarom „Zlatnim momkom“ de la Hojom, nekadašnjim miljenikom široke publike, naročito ženske.

Kada bih pobedio Džervonteja Dejvisa (WBA prvak u lakoj) i Pekmena u 2021. godini – bila bi to savršena godina za mene. Jedva čekam da vidim šta će da se desi, uzbuđen sam“, otkrio je mladi Amerikanac velikog potencijala, kojem je mentor meksička superzvezda Saul „Kanelo“ Alvares.

Garsija je u prve 22 borbe profesionalne karijere neporažen, a nokautom je slavio 18 puta. Poslednji put pobedio je Britanca Luka Kembla, olimpijskog šampiona iz Londona. Meč je održan drugog januara 2021. godine impresivnim tehničkim nokautom u sedmoj rundi – Amerikanac meksičkog porekla onesposobio ga je ubitačnim levim krošeom u telo.

Komentari

Vaš komentar