„Ortegina giljotina? Krkljao sam, mislio sam da gubim…“

Borilački sportovi 27. sep. 202113:23 > 13:25
Podeli:
Aleksandar Volkanovski
Alex Bierens de Haan/Getty Images

Australijski MMA borac Aleksandar Volkanovski u noći između subote i nedelje odbranio je po drugi put titulu UFC prvaka perolake kategorije (do 66 kg) u fantastičnom meču sa izazivačem Brajanom Ortegom. Borac makedonskog porekla slavio je jednoglasnom odlukom sudija, ali je u nekim trenucima prilikom zahvata „Ti-Sitija“ Ortege bio veoma blizu poraza.

Volkanovski je pojas osvojio u decembru 2019. godine kada je u neizvesnom meču posle pet rundi savladao Maksa Holoveja, a zatim je protiv istog borca titulu odbranio u julu 2020. godine. Pobeda nad Ortegom bila je druga odbrana pojasa za nekadašnjeg ragbistu.

UFC:

Dok me je držao u giljotini pomislio sam: ’J****e, izgubiću pojas. Toliko je dubok njegov zahvat bio. Nije mogao jače da me uhvati i dublje da uđe sa zahvatom. Ispuštao sam neke čudne zvuke. Krkljao sam, bilo je baš čudno. Nastavio sam da se borim, oslobodio sam se donekle i onda sam znao da mogu da se oslobodim. To samo pokazuje koliko je Brajan dobar – on ima sjajan džijudžicu“, izjavio je 32-godišnji Aleksandar Volkanovski.

„Nisam mislio da će me tako uhvatiti, ali uspeo je. Morao sam da dam bukvalno sve od sebe. Stalno govorim, moram duboko da ’kopam’, to je ono što čini šampione“, rekao je 168 centimetara visoki borac iz Novog Južnog Velsa.

Volkanovski se nalazi u seriji od 20 pobeda, a trenutno u profesionalnom oktagonu ima skor od 23 pobede (11 KO, 3 sabmišna) i jednog poraza. Od debija u UFC 2016. godine zabeležio je deset pobeda u deset mečeva.

Ostaje da se vidi ko će biti novi izazivač Volkanovskom – da li će priliku za revanš dobiti Ortega, ili će možda sledeći na redu biti neko od najbolje plasiranih izazivača Jair Rodriges, Čen Sung Đung („Korejski zombi) ili možda ponovo Holovej, koji je u dva poraza od Australijanca bio više nego konkurentan.

Komentari

Vaš komentar